Савченко попросила Мін'юст розпочати процедуру її повернення в Україну

Савченко попросила Мін'юст розпочати процедуру її повернення в Україну

Фото: Getty Images

Міністерство отримало відповідне звернення української льотчиці.

Міністерство юстиції отримало звернення від Надії Савченко, в якому вона просить розпочати процедуру її повернення в Україну. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Міністерство юстиції України отримало звернення від Надії, в якому вона просить розпочати процедуру її повернення в Україну. Я зроблю все можливе за міжнародними конвенціями для повернення Надії додому", - зазначив Петренко.

Фото: facebook.com/Павло Петренко

Зазначимо, під головуванням Петренка у вівторок відбудеться Міжвідомча нарада високого рівня відносно повернення в Україну Надії Савченко. В нараді візьме участь сестра Надії, Віра Савченко.

Нагадаємо, що 22 березня російський суд прийняв рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Надію визнали винною за трьома статтями: за "вбивство" присудили 18 років за замах на вбивство мирних громадян – 4 роки і штраф за "незаконний перетин кордону". Таким чином в сукупності Росія хоче, щоб Надія відсиділа 22 роки у в'язниці і заплатила 30 тисяч рублів штрафу.

Дебати щодо ув'язненої Савченко ПАРЄ перенесла на четвер

Дебати щодо ув'язненої Савченко ПАРЄ перенесла на четвер

Повʼязані теми:

Наступна публікація