Савченко у ПАРЄ виступила у власноруч зшитому костюмі і військових туфлях

Савченко у ПАРЄ виступила у власноруч зшитому костюмі і військових туфлях

Фото: УНІАН

Костюм, у який була одягнута колишня російська полонянка, вона пошила у 17 років.

Українська льотчиця і нардеп Надія Савченко розповіла про те, що узяла із собою у поїздку у Страсбург на засідання ПАРЄ, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Страсбурзі Надія поселилася у готелі, розташованому поблизу парламентської асамблеї. Доба проживання у ньому в середньому коштує трохи більше двох тисяч гривень.

З собою народний депутат узяла не багато речей- лише найнеобхідніше. На засідання Надія була у строгому костюмі та чи не вперше після полону - на підборах. Вона розповіла, що це - військові туфлі. Такі туфлі видають дівчатам в армії до парадної форми одягу.

А свій костюм вона пошила в 17 років. Із собою вона узяла три комплекти одягу на три дні. А також після ув'язнення українця почистила нігті, бо після російського полону вони виглядали жахливо. У тюрмі мужня полонянка запилювала їх об бетон, а нині привела до ладу.

Під час сьогоднішньої сесії ПАРЄ вона впевнено говорила про проблеми України та кримських татар перед усіма членами парламентської асамблеї. Коли Надія Савченко виходила із зали, її обступили люди і просили сфотографуватися. Вона не відмовила жодному, лише просила не торкатися її руками.

Нагадаємо, що українську льотчицю Надію Савченко після 708 днів полону повернули на Батьківщину 25 травня. 

Зауважимо, що сьогодні Надію Савченко стоячи з оплесками зустріли на засіданні ПАРЄ.

Надія Савченко здійснила першу закордонну робочу поїздку

Надія Савченко здійснила першу закордонну робочу поїздку

Повʼязані теми:

Наступна публікація