Савченко у тюрмі нашпиговують якоюсь хімією, від якої вона блює - адвокат

Савченко у тюрмі нашпиговують якоюсь хімією, від якої вона блює - адвокат

Савченко лікують якоюсь хімією - адвокат. / Фото: facebook.com/nikolay.polozov

Ілля Новиков розповів, як до Савченко ставляться в тюрмі.

Українську льотчицю нардепа Надію Савченко примушували приймати невідомі ліки. Про це повідомив її адвокат Ілля Новиков в інтерв'ю "Новой газете".

"Зате на сьогоднішній день у нас, адвокатів, є інформація від самої Надії. Як вона мені розповіла в понеділок, на минулих вихідних її напихали якоюсь хімією. Що це за ліки - ні вона, ні я не знаємо", - заявив він .

"Ми не раз просили повідомляти про те, чим її лікують. Однак не повідомляють. Після прийому цієї хімії вона протягом усього наступного дня в понеділок рвала жовчю. У неї проблеми з жовчним міхуром, про що не раз говорилося навіть медиками ... Намітилися проблеми з нирками. Інше - при цьому відчуває вона себе відносно непогано. Принаймні, може прямо сидіти і стояти", - сказав адвокат.

Новиков також розповів, що 10 лютого Савченко образив конвоїр, він змушував її говорити російською і назвав українську мову "чурбанською". За його словами, конвойні також відмовилися дати їй води. На такі дії було подано скаргу. При цьому Новиков висловив думку, що Слідчий комітет не знає, що робити з Савченко.

"У СК не раді, що зв'язалися з цією історією, і не знають, як з неї виплутатися. Такий напівзахід, як зміна запобіжного заходу, їм нічого не дає. Виходить, їм потрібно буде визнати помилку і повністю припинити справу. А вони на це не готові. Вони взагалі дуже не люблять визнавати помилки. Або їм доведеться вдавати, що все може тривати нескінченно довго, як воно відбувається зараз ", - сказав він.

Зазначимо, Савченко вже голодує 82 дня. Адвокати Надії повідомляють про стрімке погіршення стану її здоров'я. Водночас Порошенко присвоїв Савченко звання "Герой України".

Вчора Надія написала листа українцям. Вона подякувала всім, хто вийшов 1 березня на акцію, щоби підтримати її. "Я не помру, доки ми разом не зламаємо стіни цієї кривавої тюрми народів під назвою Кремль", - йдеться у зверненні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація