Надія Савченко залишатиметься у СІЗО ще не менше місяця – Фейгін

Надія Савченко залишатиметься у СІЗО ще не менше місяця – Фейгін

Фото: Reuters

Процедура екстрадиції має певні етапи.

Щонайменше місяць Надія Савченко ще лишатиметься в російській тюрмі. Про це сьогодні у Києві заявив адвокат української бранки Марк Фейгін, повідомляє ТСН.12:00.

За його словами, Надія отримала документи на екстрадицію, нині оформлювати їх їй допомагає адвокат Микола Полозов.

Але процедура екстрадиції складна: документи доправляються в Україну. Після того, як Україна погодиться прийняти в себе для відбування покарання засудженої Савченко, рішення про екстрадицію ухвалює суд. Втім, в Україну Савченко в'їде вже фактично вільною людиною.

"Надія Савченко в Україні не те, що не буде відбувати, це і так зрозуміло, що вона не буде відбувати. Вона просто не може відбувати це покарання, оскільки у неї імунітет Генеральної асамблеї ПАРЄ. Згідно з Генеральною асамблеєю про привілеї та статут Ради Європи", - каже Фейгін.

Нагадаємо, в ніч на 28 квітня на українсько-російському кордоні затримали сестра Надії Савченко Віру - там вона пробула шість годинПротягом цього часу її намагались вмовити вийти з дипломатичної машини та проїхати до поліцейського відділку для допиту. За годину після приїзду консулів їй повернули паспорт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація