Савченко заявила про готовність стати міністром оборони

Савченко заявила про готовність стати міністром оборони

Фото: Reuters

Нардеп вважає, що в Україні роздутий штаб генералів.

Звільнена з російського полону колишня льотчиця та народний депутат Надія Савченко заявила, що готова стати міністром оборони України.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Погодилась б. У нас капітан – це рівень командування бригадою, навіть не полковник. Капітан може справитись із задачею, були приклади, коли був захват Краматорського аеродрому сепаратистами, одну групу вів полковник, другу - майор і третю - капітан. Тільки капітан довів свою групу", - заявила народний депутат.

Надія Савченко вважає, що Генштаб роздутий і вона багато кого б там звільнила.

"Так от капітан – це рівень підполковника, командира бригади, підрозділу, батальйону. Полковник, командир бригади - це рівень Генштаба. Решта в Генштабі – це просто батальйони полковників, це генерали, яких у нас дуже роздутий штат. Це все просто гальмує все, що там робиться. Я б легалізувала ту армію, яка реально ефективна і відмела все те, що отримує гроші, розвиває корупцію і шкодить тому, хто на передовій", - сказала Савченко.

5 найбільш резонансних заяв Надії Савченко

5 найбільш резонансних заяв Надії Савченко

Нагадаємо, 7 червня депутат Верховної Ради Надія Савченко заявила, що потрібно провести прямі переговори з "ДНР" і "ЛНР". Також вона зазначила, що готова особисто проводити переговори з ватажками терористів. Після цієї заяви з Савченко зустрівся президент України Петро Порошенко. За словами нардепа, президент проти ідеї прямих переговорів Києва з бойовиками "ДНР" і "ЛНР". "З президентом ми говорили сьогодні на цю тему. Президент дотримується тієї лінії, яку зараз озвучила СБУ, то безпосередньо обговорювати в тому контексті, як я хочу можна тільки звільнення заручників. В принципі я тільки це й збиралася обговорити", - сказала Савченко.

Згодом Надія пояснила, що готова вести прямі переговори з ватажками "ДНР" і "ЛНР", проти яких воювала на фронті, але не з політиками "республік". "Я готова говорити з тими людьми, з якими я зустрічалася в бою. Якщо я зустрічалася особисто Ігорем Теслярською, то я знаю, що з цією людиною можна говорити, тому що, принаймні, він знає, про що говорить, бо він там був. Я чула, що воював Захарченко, особисто я з ним не стикалася, але хлопці розповідали, що так, він дійсно... тобто я готова говорити про війну і про обмін полоненими з людьми, які безпосередньо знають, що таке ціна життя людини", - заявила Савченко. Однак лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко висловилася проти цієї ідеї. "Вести переговори - це означає принизити Україну, це означає легалізувати бандитів, це означає ніколи не вирішити військовий конфлікт. Тому що переговори з "маріонетками" і терористами ніколи не приводили до позитивних наслідків", - наголосила голова фракції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація