Савченко знову оголосила голодування

Савченко знову оголосила голодування

Савченко знову голодуватиме / Фото: Reuters

Народній обраниці можуть на три місяці подовжити утримання під вартою. 

Незаконно ув'язнена українська льотчиця та народний депутат Надія Савченко під час засідання суду оголосила голодування відзавтра, 18 грудня.

Про це повідомили її адвокати.

Російські прокурори передали подання щодо подовження утримання Савченко під вартою до 16 квітня 2016 року. Служителі Феміди видалилися із зали для прийняття рішення.

Савченко відзавтра оголосила голодування до закінчення судового процесу.

Нагадаємо, у російських прокурорів розвалюється справа українки Надії Савченко. Більшість свідків під час допитів обмовляються, що жодного коректування вогню в день, коли загинули російські журналісти, не було. 

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. 8 липня стало відомо, що її утримують у воронезькому СІЗО в Росії.

У РФ її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських журналістів, які нелегально прибули на територію України, щоб у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових. Крім того, льотчицю звинуватили у незаконному перетині кордону.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. Згодом адвокати Савченко заявили, що не оскаржуватимуть її вирок

Повʼязані теми:

Наступна публікація