Савченко зробила зворушливий подарунок кореспонденту ТСН, який спитав у Путіна про її обмін

Савченко зробила зворушливий подарунок кореспонденту ТСН, який спитав у Путіна про її обмін

Роман Цимбалюк спитав у Путіна про обмін Савченко / Фото: ТСН.ua

Надія одразу впізнала Романа Цимбалюка, який минулого року у светрі "Укроп" поставив Путіну схожі запитання.

Незаконно ув'язнена українська льотчиця Надія Савченко передала подарунок кореспонденту ТСН Роману Цимбалюку, який під час прес-конференції Володимира Путіна 17 грудня у Москві спитав у того про обмін Надії та інших українських політв'язнів на російських ГРУшників.

Роман розповів, що після прес-конференції зв'язався з адвокатом українки Марком Фейгіним.

"Марк Захарович подякував за те, що поставив запитання і про Савченко. Він сказав, що сьогодні зустрічався з нашою Надією, передав їй, що перед Путіним особисто поставили запитання про її обмін, розповів, що це зробив я. Показав їй моє прізвище і фотографію, і вона сказала: "Так це ж той "Укроп"!" - поділився кореспондент, який на минулорічній прес-конференції також звернувся до Путіна із запитанням. Тоді Цимбалюк був одягнений у светр з "Укропом"

Фейгін також розповів Роману, що Надія підготувала йому подарунок - свою книгу з автографом, яку передадуть йому при першій нагоді.

Як російські колеги реагували на діалог українського журналіста з Путіним

Як російські колеги реагували на діалог українського журналіста з Путіним

Крім того, коресподент домовився з адвокатом Надії про інтерв'ю з нею. На жаль, зазначив Роман, інтерв'ю можливе лише у письмовій формі, адже російська правоохоронна система не пускає до українки нікого, крім адвокатів та консула.

Зазначимо, що перед виступом Путіна адвокат Марк Фейгін опублікував фото Савченко у футболці, на якій вона написала запитання до президента РФ. Це запитання - про звільнення українців - у результаті й озвучив Роман Цимбалюк.

Нагадаємо, що на цій прес-конференції Путін вперше визнав присутність російських військових на території України.

Цимбалюк звернувся до глави РФ: "У контексті неодноразових тверджень щодо того, що на Донбасі немає військових РФ хотів, переказати вітання від Ерофеєва та Александрова".

На це Путін відповів, що ніколи не заперечував, що на Донбасі є росіяни. "Ми ніколи не говорили, що там (на Донбасі – Ред.) немає людей, які займаються там вирішенням певних питань, у тому числі і у військовій сфері. Але це не означає, що там присутні регулярні війська. Відчуйте різницю…", - наголосив глава РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація