Підсумкові "фантазії" Путіна. "Любов" до України та світле майбутнє для РФ

Підсумкові "фантазії" Путіна. "Любов" до України та світле майбутнє для РФ

Фото: Reuters

ТСН.ua провів текстову онлайн-трансляцію прес-конференції Путіна та занотував ключові тези російського президента.

Сьогодні президент Росії Володимир Путін провів щорічну велику прес-конференцію. ТСН.ua водночас вів текстову онлайн-трансляцію та нотував ключові тези російського президента щодо України, відносин із Заходом та економіки. Також ми збирали реакцію соцмереж на виступ Путіна.

14:21Путін все. Закінчився. Дякуємо, що читали. Підсумок: Росія буде прагнути до збалансованих і виважених рішень. Це стосується і рубля, і  Криму, і квасу, і Донбасу...На всі питання щодо України (а їх було не більше 5), Путін майже не відповідав, або уходив від відповіді. Але "хунта" і "карателі" в нього лишилися без змін.

 

14:15 Путін: рішення про 2018-й рік приймати поки зарано. Це буде залежати від результатів роботи. "Також вважаю, що в цілому фінансова влада справляється з завданнями. Я сказав на початку і хочу закінчити: часи не прості. Але в цілому політику ЦБ і уряду вважаю правильною", - резюмував він.

14:14 Невже нарешті кінець? Путін: з економіки почали, економікою давайте й закінчимо. Лунає питання про крах рубля і ще один срок Путіна.

14:12 Питання із #Кримнаш. Запитують, чому нічого не відбувається з кримськими татарами. Путін каже - як же так, боремося за їхні права.

14:10 Ще одна героїня соцмереж. Дівчина тримала мікрофон, коли український журналіст задавав Путіну незручні питання.

14:03 Виявилося, що журналіст з Кірова, який розповідав про квас не був п'яний, просто він пережив два інсульти. Про це повідомляє РСН. Редакція ТСН.ua вибачається перед журналістом.

13:57 Видання "Діловий Іран" ставить питання про відносини з РФ. Представник видання також викрив Путіна у брехні: каже, обіцяв партнерство рік тому, а нічого такого немає, навіть товарообіг падає. Скаржиться, що жоден чиновник не несе за це відповідальність...А тим часом, мі помітили, що Путін перестав кашляти.

13:53 Питання Катерини Винокурової із видання "Знак" про хабарі, відкати, дезінформацію прокремлівських ЗМІ, агресивну війну та зарплату Сєчіна. "Зарплату Сечіна не знаю, та я й свою не знаю", - говорить президент РФ. Ось так..

13:50 Ліана Налбандян із "Собеседника" запитує, чи не бентежить беззаперечну першість Путіна в рейтингу провідних політиків? "Мені не сумно. Роботу треба робити роботу і працювати. А не думати про те, як би зберегти рейтинг", - намагається проштовхнути мудрість Путін.

13:48 Котики! Ну як тут без котиків?

Фото: Lenta.ru

13:43 А от і питання про квас, над яким у соцмережах сміються всі вже півгодини.

13:40 Питання з Чечні. "Санкції і так далі - це зрозуміло. Але прикро, що до цього долучилися і слов'янські країни. У перспективі можна, щоб вони з нами знову подружилися?" А ще питання таке: пані Собчак пересмикує факти і нахабно бреше. Кадиров ніколи не порушував Конституцію. Кадиров точно знав, що батьки спілкувалися з бойовиками... І якби оперативних дій не було, жертв було б 500 тисяч. 500 тисяч??? Але Путін знайшов, що відповісти: Рамзан нікого не залишить в біді. А пособників терористів треба притягувати до відповідальності в рамках закону. "З терористами треба боротися по всій галявині". Був сортир, тепер поляна....

Картинка в тему / Фото: Lenta.ru

13:31 Питання про Грузію. Які перспективи відносин? Тому що з НАТО і ЄС відносини розвиваються активніше, ніж з Росією. Можлива зустріч президентів двох країн? І як врегулювати питання спірних територій. Путін відповідає: "Саакашвілі ганяють як вошивого по бані. Не дають навіть робочу візу в США..."

13:22 "Зараз би нам вятського кваску...", - говорить Путін. Фраза про квас вже підірвала соцмережі.

 
Post by Kristina Berdynskykh.
 
Post by Рауль Чилачава.
 
Post by Андрей Боечко.

13:16 Пішла третя година конференції. Путін почав жартувати. Певно втомився. Заговорив про приватне життя. Виявилося, що там усе в порядку. Ну, хоч там. "Все в порядку, не турбуйтеся. І з Людмилою Олександрівною у нас хороші стосунки", - говорить Путін. А тим часом ми знайшли коуб, яким можна охарактеризувати сьогоднішній виступ президента РФ.

13:13 Путін головний наречений Росії, каже журналістка з Воронежа. Це думка - її тітки і подруг. Але питання - про іпотеку. Що з нею буде через кризу? Путін у відповідь лише хитро подивився на журналістку і почав таки говорити про іпотеку.

13:06 Путін скаржиться, що його ніхто не поважає. Ображають його, немає рівноправності. Санкції запровадили ще...Лейтмотив відповіді Путіна журанлісту ВВС - НАТО зле, Пентагон теж злий, Росію ніхто не слухає, тому робитимемо все, що захочемо.

13:04 "Я вважаю, що ми праві, а наші західні партнери - не праві". Ще раз Путін проговорив ключову тезупрес-конференції. А, може, і не прес-конференції, а всього року. А може навіть не року, а всього Путіна...

13:02 Путін продовжує парирувати. "У 90-ті роки ми припинили літати у віддалених районах патрулювання, а Амерка - продовжувала літати. Тепер ми теж літаємо. Так хто ситуацію-то розхитує? У нас тільки дві військові бази за кордоном - в Киргизії і Таджикистані. А у США - всюди. Так хто ситуацію-то розхитує?

12:57 Нарешті нормальне питання від журналіста ВВС про ймовірну холодну війну і агресію Путіна в Україні, а також постійні польоти російських винищувачів на територію Європи. Перша відповідь президента РФ: "ми ні накого не напдаємо...у політичному сенсі". Та ну?

12:56 "Здрастуйте, мене звуть Евстолія Таранда, я представляю Перший Арктичний телеканал"...Все, друзі, розходимося :)

12:53 Путін раптово заявив про те, що Україна - не бананова республіка!

12:50 Собчак вже встигла відреагувати на відповіді Путіна...

12:45 Питання Собчак: чому Перший канал займається пропагандою? Відповідь: тому що критики повинні зрозуміти - вони не можуть монополізувати право усіх обвинувачувати. Пошуки логіки тривають вже другу годину. Відповідь на друге питання (про цькування). "Я знаю про цькування вашого батька. У Москві я знайшов цьому пряме підтвердження" Дві кримінальні справи за одну жалюгідну квартиру в 100 метро". Ніякої організованої цькування людей зараз немає, ніхто з офіційних органів влади цим не займається, говорить Путін. Якщо є реакція громадськості, то люди повинні зрозуміти: вони не можуть монополізувати право усіх обвинувачувати.

12:40 не можем не поділитися реакцією Твітеру на питання Собчак

12:35 Собчак продовжує ставити правильні питання - про пропаганду, що рікою ллється з федеральних каналів і розбурхувати суспільство, розп'ятого хлопчика, а також влучне питаня: "Ви ділите людей на своїх соратників і бандерлогів"?

Фото: Россия 24

12:34 Питання від "Дождя". Ксенія Собчак запитує про Чечню і Кадирова, а також нещодавні теракти. Путін, дослухавши питання, викинув "Діма, навіщо ти їй дав слово?". Пєсков - "Винен, Володимир Володимирович"....

12:26 Барабанний дріб....і питання від Лайфньюз! Про Ходорковського. Запитують, чи не шкодує Путін, що помилував його. "Він обіцяв не займатися політикою, а тепер заявив мало не про президентські амбіції". "А де він буде обиратися, в якій країні? - вирішив пожартувати Путін. Ця репліка зірвала джекпот тівітів.

12:25 Несподівано Путін просить задати питання від обдарованих дітей. "Дім, вибач, диктат треба трохи розмазати", - Путін сам вибирає, на чиї питання відповідати. Каже, що в якийсь дитячий центр на Чорному морі зберуть усіх найталановитіших дітей Росії з галузі спорту, фізики і музики.

12:18 Путін розповідає про п'яту колону і Лермонтова. Цитує поета. "Дуже тонка грань між п'ятою колоною і опозицією". Процитував Лермонтова про "немиту Росію". Каже, що Лермонтов був опозиціонером, але патріотом. Сміливий офіцер, "Бородіно" написав...

12:12 Поки Путін дає прес-конференцію, наша редакціє п'є молоко від шкідливості...А український журналіст став героєм соцмереж

 
Post by Олександр Аронець.
 
Post by Max Sydorzhevskyi.
 
Post by Anatoliy Mazarchuk.

12:09 Питання задає ТАСС. Сировинна дипломатія. Розворот на Китай - це добре? А розворот на Туреччину? Відповідь така: Та нічого тут відповідати. Почитайте американські газети, там пишуть, що і США розвертається на Схід. Почитайте американські газети. Контракт з Китаєм не збитковий.

12:08 Вже минула година прес-конференції.

12:03 Похвалив Порошенка, каже, що йому заважають домогтися миру. Каже, потрібно дотримуватися Мінські домовленостей.

12:02 Знову лає "блокаду" Донбасу.

12:01 Путін каже, що "будемо допомагати людям" гуманітарною допомогою. Путін хоче відновити "спільний політичний простір", говорить про постійні "гумконвої".

12:00 ВГТРК поставили питання: Що відбувається на сході України? Якою ви бачите долю "Новоросії"? Як будемо допомагати Донбасу?

11:58 Путін про обмін військовополонених - всіх треба міняти на всіх. Але треба звіряти списки. Люди до Нового року повинні опинитися в своїх сім'ях. Та невже?

11:52 "Те, що відбувається з економікою - це не розплата за Крим. Це розплата на ествественное бажання самозберегтися як націяРіч у тім, що ми захищаємо наш суверенітет" Далі почав говорит про Сибір, алне не дуже зрозуміло, як Сибір пов'язана з Кримом. Прозвучало: "Крим тут ні до чого". А Сибір, мабуть, наступний крок.

11:47 Путін вкотре заявив, що російських бойовиків в Україні немає. Є тільки добровольці. Загалом він не змінив свою позицію щодо України і продовжує називати розвязану Росією війну на Донбасі "каральною" операцією Києва. Тим часом євро вже 77 рублів. Відповідь про Україну біржі не сподобалося.

11:42 Нарешті заговорили про Україну. Журналіст УНІАН ставить питання Путіну: скільки російських воєнних і техніки ви надіслали для участі в каральній операції на Донбасі. Скільки ви відправили військових на Україну, що ви сказали сім'ям загиблих солдатів"? Чекаємо розгорнутої відповіді.

11:41 В соцмережах активно тролять постійні покашлювання Путін під час виступу.

 
Post by Sergey Naumovich.

11:40 Поки Путін не говорить нічого цікавого про Україну і взагалі нічого цікавого, ми вирішили позбирати цікаві твіти росіян про конференцію.

11:31 Путін говорить, що уряд не повинен стояти осторонь. Каже, що треба розбиратися з експортерами, які заробляють в доларах, щоб вони не притримували валютну виручку. Водночас, поки Путін говорить про економіку, курс євро виріс більше, ніж на 70 копійок.

11:22 Путін розповів про те, що з російською економікою все буде добре. Він вважає, що на стабілізацію може піти максимум два роки. Він також вважає, що ЦБ діє адекватно. "ЦБ і уряд діють адекватно у цій ситуації".

11:19 Я коротко розповім, що буде з економікою, і після цього прес-конференцію можна закінчувати, намагаєтсья жартувати Путін. Про Україну поки ні слова.

11:15

11:11 Почалася прес-конференція Путіна. Він почав її з економіки РФ та росту ВВП. Якась інша реальність. А тим часом.

11:10 На початок прес-конференції євро коштує 74,45 рублів, долар - 60,44, нафта Brent - 61,28. Подивимося, що буде після.

11:01 Володимир Путін дає прес-конференцію вже вдесяте. У перший раз він провів її в 2001 році. Президент відповість на питання журналістів в Центрі міжнародної торгівлі. Ми збираємо з виступу Путіна найголовніші моменти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація