Семенченка взяли на військову службу за підробленими документами – ЗМІ

Семенченка взяли на військову службу за підробленими документами – ЗМІ

Семенченка взяли на військову службу за підробленими документами – ЗМІ

Семенченка підозрюють у підробці документів / Фото: facebook.com/Семен Семенченко

Військова прокуратура розслідує справу стосовно бійців "Донбасу".

Головна військова прокуратура України розслідує факт незаконної видачі нардепу від "Самопомочі" Семену Семенченку, який обіймав посаду командира батальйону "Донбас", військових документів. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на ухвали Печерського суду від 21 січня.

У реєстрі судових рішень дійсно є ухвала стосовно вилучення документів у вишгородській військовій частині у провадженні щодо діянь бійців батальйону "Донбас", у якій йдеться, що "13.08.2015 посадовими особами Вишгородського районного військового комісаріату Київської області складено та видано завідомо неправдивий офіційний документ, а саме тимчасове посвідчення офіцера запасу".

Після того зазначається, що "у серпні 2014 року використав завідомо підроблені документи, зокрема тимчасове посвідчення офіцера запасу на своє ім'я шляхом надання їх службовим особам військової частини 3027 для прийняття його на військову службу у військовому резерві вказаної військової частини Північного оперативного-територіального об'єднання Національної гвардії України. Згідно наданих даних управлінням персоналу Генерального штабу Збройних Сил України зазначена особа до призначення його на посаду у в/ч 3027 не перебував на обліку офіцерів (офіцерів запасу) Збройних Сил України та первинного військового звання ніколи не отримував".

"Українські новини" стверджують, що ці деталі ухвали стосуються саме нардепа. Окрім того, зазначають, що суд надав прокуратурі доступ до документів зі зразками підпису Семенченка у Центрвиборчкомі та апараті Верховної Ради.

Повʼязані теми:

Наступна публікація