Семенченко назвав ідіотизмом ситуацію в суді над бійцями роти "Торнадо"

Семенченко назвав ідіотизмом ситуацію в суді над бійцями роти "Торнадо"

Фото: ТСН.ua

Протистояння під судовою будівлею у Києві не завершилося після масової бійки.

У столиці триває протистояння під Оболонським районним судом. Там представники добровольчих батальйонів блокують підходи до будівлі та конфліктують із правоохоронцями, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У самому суді відбувається засідання у справі бійців розформованої роти спецпризначення МВС "Торнадо". На лаві підсудних більше десяти осіб. Їм закидають викрадення людей, тортури, зґвалтування і вбивства. Ветерани АТО надворі вимагають, щоби судове засідання було відкритим.

Сльозогінний газ, покришки та сутички з правоохоронцями: триває засідання у справі бійця батальйону "Торнадо"

Сльозогінний газ, покришки та сутички з правоохоронцями: триває засідання у справі бійця батальйону "Торнадо"

Коли кілька друзів перелізли через огорожу з метою передати до зали суду їжу та воду, почалася сутичка з правоохоронцями. Поліція застосувала сльозогінний газ. Конфлікт тривав близько десяти хвилин. Візитерів відтіснили за паркан. Постраждалих начебто не було, однак у людей іще протягом двох годин боліли та сльозилися очі.

Активна фаза протистояння припинилася, однак напруга не спала. Час від часу пікетувальники поливають правоохоронців водою. "Спроба зайти на територію суду припинена. Спілкуємося, просимо, щоби не вчинялося ніяких провокацій, ніяких агресивних дій", - заявив глава київської поліції Юрій Зозуля. Однак додав, що активісти на ці прохання не реагують.

До 13 бійців роти "Торнадо" зміг потрапити нардеп Семен Семенченко. Він передав до зали суду їжу та пиття. "Нелюди, які 12 годин тримають людей у закритій клітці, відмовляються годувати! Це ідіотизм. Там дихати нічим", - розповів депутат про свої враження від перебування в судовому приміщенні. Наразі протистояння продовжується, адже обвинувачені "торнадівці" відмовляються виходити з лави підсудних.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація