Сенат Італії відхилив резолюцію про скасування санкцій проти РФ

Сенат Італії відхилив резолюцію про скасування санкцій проти РФ

Уряд направив до сенату негативний висновок про законопроект.

Сенат Італії відхилив проект резолюції про скасування санкцій проти Росії.

Про це повідомляє РИА Новости.

Резолюція закликала уряд Італії активізувати роботу у всіх європейських інститутах для скасування антиросійських санкцій і не допускати подальшого їхнього подовження. Однак уряд направив до сенату негативний висновок на законопроект.

Партія "Ліга Півночі", вона ж "Північна Ліга за незалежність Паданії", — італійська політична партія, яка виступає за надання в перспективі північним італійським провінціям незалежності та утворення самостійної держави Падання зі столицею в Мілані.

Її лідер Маттео Сальвіні в 2014 році ініціював у парламенті Італії створення депутатської групи "Друзі Путіна", яка виступає за скасування антиросійських економічних санкцій.

Нагадаємо, що раніше регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії. За резолюцію проголосували 27 депутатів, проти були 9. Всього в раді Венето 51 депутат.

Згідно з резолюцією, керівництво регіону уповноважене вести роботу з урядом і парламентом Італії , щоб переглянути відносини між ЄС та Євросоюзом.

Рада області Венето пропонує зняти санкцій з Росії та визнати Крим російською територією

Рада області Венето пропонує зняти санкцій з Росії та визнати Крим російською територією

Нагадаємо, що раніше український президент Петро Порошенко провів зустріч з головою національних зборів (асамблеї) Франції Клодом Бартолоном. У розмові з ним глава держави висловив розчарування рішенням нижньої палати французького парламенту щодо санкцій проти Росії.

Додамо, що 17 червня Рада ЄС продовжила санкції проти окупованого Криму на 12 місяців. Санкції стосуються заборони на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестицій в окупований півострів та експорту певних товарів і технологій в Крим.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація