Сенатори хочуть ініціювати законопроект, який заборонить Трампу скасувати санкції проти РФ

Сенатори хочуть ініціювати законопроект, який заборонить Трампу скасувати санкції проти РФ

Фото: Reuters

Маккейн наголошує, що слід запровадити ще більше санкцій проти Росії.

Фото: Reuters
Двопартійна група американських сенаторів має намір ініціювати законодавство щодо накладення обмежень на дії президента США Дональда Трампа щодо скасування санкцій проти Росії, запроваджених попередньою адміністрацією на чолі із Бараком Обамою, без попереднього схвалення Конгресу.

Про це заявили сенатор-демократ Чак Шумер і республіканець Джон Маккейн, - інформує Укрінформ.

"Для нас анулювання санкцій означатиме сигнал Росії йти далі, втручатися в наші вибори та робити погані речі, це буде сигналом для Китаю, сигналом для Ірану", - заявив Шумер.

Він сподівається, що законопроект отримає підтримку двох партій.

Своєю чергою Маккейн переконаний "потрібно запровадити більше санкцій проти Росії", і в жодному разі "не можна послаблювати їх".

"Якщо ми не будемо зберігати ці санкції та навіть посилювати їх, це стимулюватиме Володимира Путіна, який є військовим злочинцем", - сказав сенатор.

Проте нині невідомо, чи буде лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл підтримувати двопартійний законопроект в перші ж дні роботи нової республіканської адміністрації в Білому домі.

Нагадаємо, до своєї інавгурації президент США Трамп заявив, що можна розглянути варіант зняття санкцій з Росії в обмін на значне скорочення ядерних арсеналів.

Своєю чергою, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що ядерна складова відіграє критичну роль у забезпеченні глобальної стабільності і безпеки, тому в Росії про скорочення арсеналів разом зі зняттям санкцій говорити поки не будуть. 

Росія відмовилася скоротити ядерний арсенал в обмін на зняття санкцій США

Росія відмовилася скоротити ядерний арсенал в обмін на зняття санкцій США

Повʼязані теми:

Наступна публікація