Сенцов і Кольченко написали листи Надії Савченко

Сенцов і Кольченко написали листи Надії Савченко

Сенцов і Кольченко привітали Савченко з Новим роком та Різдвом Христовим. / Фото: Reuters

Українські політв'язні в Росії листуються за допомогою консулів.

Українські політв'язні у Росії Олег Сенцов та Олександр Кольченко отримали листи від ще однієї ув'язненої українки Надії Савченко, а також новорічні вітання від президента України Петра Порошенка.

Листи незаконно засудженим українцям передали український консул у Ростові-на-Дону Олександр Ковтун та генеральний консул Віталій Москаленко.

І Сенцов, і Кольченко відповіли Наді і вона за допомогою консулів вже отримала їхні відповіді. На вітанні від президента Сенцов написав: "Слава Україні!".

Кольченко побажав Савченко скорішого визволення з ворожого полону, а поки що – витримки.

Лист Кольченка до Савченко. / Фото: ТСН.ua

Сенцов у свою чергу написав, що не буде прохати Савченко припинити голодування, але зауважив, що не хоче, щоб вона страждала. "Вони цього не гідні", - написав Сенцов.

Лист від Сенцова до Савченко. / Фото: ТСН.ua

Українській консул Олександр Ковтун розповів ТСН, що Савченко дійсно схудла на 15 кілограмів і це дуже помітно. Зараз її найбільше її турбує постійна нудота. Але при цьому в неї ясний розум, вона хоче продовжувати боротьбу.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. 8 липня стало відомо, що її утримують у воронезькому СІЗО в Росії.

У РФ її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських журналістів, які нелегально прибули на територію України, щоб у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових. Крім того, льотчицю звинуватили у незаконному перетині кордону.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. Згодом адвокати Савченко заявили, що не оскаржуватимуть її вирок

17 грудня українці подовжили арешт до квітня і вона вдруге оголосила голодування. 

Надія Савченко стрімко втрачає вагу

Надія Савченко стрімко втрачає вагу

Під Лук’янівським СІЗО влаштували мітинг-концерт за свободу політв’язнів

Під Лук’янівським СІЗО влаштували мітинг-концерт за свободу політв’язнів

Повʼязані теми:

Наступна публікація