Сенцова етапували до Якутії, щоб добитися зізнання - Фейгін

Сенцова етапували до Якутії, щоб добитися зізнання - Фейгін

лега Сенцова етапували до Якутії / Фото: Reuters

Його хочуть ізолювати, щоб режисер не мав доступу до адвокатів і родичів.

Адвокат української льотчиці та народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що кримчанина Олега Сенцова етапували до Якутії, щоб його ізолювати й добитися від нього зізнання.

Про це він сказав у інтерв'ю Deutsche Welle.

"Згідно з моєю практикою, коли людину відправляють так далеко, а Якутія - це інший кінець країни, це означає, що людину хочуть ізолювати, щоби до неї було ускладнено доступ близьких, родичів, адвокатів, правозахисників, які слідкують за ситуацією, можливо, якихось представників українського дипломатичного відомства. Інша причина - оскільки він не визнав вини - добитися від нього зізнання, бо влада хоче себе виправдати, що вона не засудила невинуватого", - зазначив захисник.

Він пояснив, що зазвичай добиваються зізнання оперативні співробітники.

"Є така особливість в російських тюрмах - окрім співробітників самої пенітенціарної установи, є оперативні співробітники поліції, які продовжують боротьбу зі злочинністю. В жодній в'язниці жодної цивілізованої країни світу такого немає. Вони працюють з контингентом колонії і добиваються свідчень різними шляхами - це може іноді бути і психологічний тиск, побиття і багато іншого. Сам Сенцов розповідав, що до нього застосовувалися тортури в Криму, йому вдягали пакет на голову. Хто може гарантувати, що те саме не відбудеться в Якутії?", - сказав Фейгін.

Засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова етапують до Якутії

Засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова етапують до Якутії

Нагадаємо, засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова замість Іркутська етапують до Якутії, а його товариша, кримського активіста Олександра Кольченка - до Челябінська.

Нагадаємо, українського кінорежисера, сценариста та активіста Євромайдану Олега Сенцова російська ФСБ затримала у ніч проти 11 травня 2014 року у Сімферополі та звинуватила у підготовці терактів у Криму, Зокрема, Сенцову закидають керівництво диверсійно-терористичною групою "Правого сектора", яка начебто здійснила 14 і 18 квітня 2014 року підпали штабів "Російської громади Криму" і "Єдиної Росії" в Сімферополі, а також готувала в кримській столиці вибухи біля пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

25 серпня Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії строгого режиму. Своєю чергою, Кольченка засудили до 10 років. Під час зачитування вироку українці заспівали державний гімн України. 24 листопада 2015 року Верховний суд РФ ухвалив залишити вирок українському режисерові Олегу Сенцову та українському активісту Олександру Кольченку без змін.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація