Сенцова та Кольченка можуть обміняти на російських ГРУшників

Сенцова та Кольченка можуть обміняти на російських ГРУшників

Фото: Reuters

Українські політв'язні можуть приїхати додому після винесення вироку спецпризначенцям РФ.

Українських політв'язнів в РФ Олега Сенцова та Олександра Кольченка можуть обміняти на затриманих російських ГРУшників Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова.

Про це заявив голова центру звільнення полонених Володимир Рубан, пише "Радіо Свобода".

За його словами, центр у Мінську отримав пропозицію обміняти затриманого ГРУшника Єрофєєва на Олега Сенцова, проте українська сторона запропонувала обмін "два на два": обох російських спецпризначенців на Сенцова і Кольченка.

Водночас такий обмін, пояснив Рубан, може відбутися лише після оголошення вироку затриманим російським військовим.

"Тоді це вже буде обмін за погодженням сторін – вони будуть відбувати покарання на своїй батьківщині. За якихось гарантій дипломати обміняються вже не заручниками, не військовополоненими, а засудженими і кожен поїде до своєї країни, а там ще має отримати помилування", – наголосив Рубан і додав, що у Росії погодилися на обмін.

Пізніше адвокат російського бійця спецпризначення Александрова Юрій Грабовський підтвердив, що така розмова відбувалася і він підтримує умови обміну, проте поки що це питання закрите.

Нагадаємо, ростовський суд виніс вирок українському режисеру Олегу Сенцову - 20 років за ґратами. Активіста Олександра Кольченка засудили до десяти років ув'язнення. Українців звинуватили у плануванні терактів у окупованому росіянами Криму. Ще одного українця Геннадія Афанасьєва засудили до 7 років позбавлення волі за сфабрикованим звинуваченням також у нібито причетності до терористичної діяльності на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація