Сестра Савченко не розуміє радість Порошенка від "маленької перемоги" у справі льотчиці

Сестра Савченко не розуміє радість Порошенка від "маленької перемоги" у справі льотчиці

Фото: Право на владу

За її словами, російська сторона сміється з "переможних" заяв українських політиків.

Віра Савченко, сестра української льотчиці Надії, не розуміє "переможних" заяв українських політиків і президента Петра Порошенка по справі полонянки.

За її словами, якщо раніше будь-яка згадка про Савченко допомагала їй, то зараз, навпаки, шкодить і викликає сміх в російської сторони.

"Росія – найпідліший сусід України, який може бути. Якщо нам щось потрібно, вона робить навпаки. Навіщо ці попередні заяви? Вже висміюють нашого президента, який, вихваляється своєю "невеличкою перемогою" у справі Савченко. По суті, що це? Телефонний дзвінок. І Надя припинила голодування. Так, це немало. Він вже шле туди літак. Пєсков з цього сміється. От навіщо це робити?", - казала Віра Савченко в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1.

Нагадаємо, що засуджена в Росії до 22 років колонії українка Надія Савченко розглядається як єдиний варіант обміну на затриманих російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, які в Україні визнані винними у вчиненні низки кримінальних злочинів. Їх засудили до 14 років з конфіскацією майна. Адвокати ГРУвців повідомили, що оскаржувати вирок не будуть.

Міністерство юстиції України заявило, що опрацювало заяву від Надії Савченко про її повернення в Україну на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб від 1983 року. Всі необхідні документи, які стосуються юридичної сторони питання, вже готові.

Своєю чергою російське Міністерство юстиції повідомило, що отримало запит від української влади про передачу Надії Савченко для відбування покарання в Україні.

Віра Савченко не розуміє, чому Порошенко вихваляється невеличкою перемогою у справі льотчиці

Віра Савченко не розуміє, чому Порошенко вихваляється невеличкою перемогою у справі льотчиці

Повʼязані теми:

Наступна публікація