Сестрі Савченко не дають зустрітись із полоненою льотчицею в СІЗО

Сестрі Савченко не дають зустрітись із полоненою льотчицею в СІЗО

Віра Савченко / Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

У ізоляторі та суді заявляють, що це питання не їхньої компетенції.

Сестра української льотчиці Надії Савченко Віра другий день не може потрапити на побачення із бранкою, оскільки їй не дають дозволів.

Як передає кореспондент ТСН, Віра мала відвідати сестру 14 квітня одразу після візиту адвоката Миколи Полозова. Однак, у СІЗО заявили, що до сестри її не пустять, оскільки "немає дозволу суду". Ця відмова, за словами адвоката, незаконна, оскільки Надії вже винесено остаточний вирок, який набув чинності, отже всі пов'язані із дозволами питання перебувають у компетенції Федеральної служби виконання покарань.

Сьогодні, 15 квітня, Віра Савченко все ж відвідала суд Донецька Ростовської області – там підтвердили, що дозволи видавати вже не мають права, і це питання залежить від ФСВП.

Віра та українські консули сьогодні ще спробують домогтись дозволу на побачення через ФСВП Ростовської області, якщо ж і вони відмовлять – тоді до понеділка до Надії вже ніхто не зможе потрапити.

Напередодні Надія Савченко оголосила про те, що відмовиться від підтримуючих крапельниць і готова до смерті. Не в останню чергу на її настрій вплинуло те, що сестру не пустили на побачення. Віра хоче вмовити Надію не відмовлятись від крапельниць та почати хоча б вживати воду, аби дочекатись повернення в Україну.

Надія Савченко відмовляється від медичної допомоги

Надія Савченко відмовляється від медичної допомоги

14 квітня у ток-шоу "Право на владу" заступник спікера ВР Ірина Геращенко повідомила, що українська сторона робить все для визволення Савченко, однак питання потребує часу.

22 березня російський суд прийняв рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Надію визнали винною за трьома статтями: за "вбивство" присудили 18 років за замах на вбивство мирних громадян – 4 роки і штраф за "незаконний перетин кордону". Таким чином в сукупності Росія хоче, щоб Надія відсиділа 22 роки у в'язниці і заплатила 30 тисяч рублів штрафу.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Росія тримає зв’язок з Україною стосовно обміну Надії Савченко

Росія тримає зв’язок з Україною стосовно обміну Надії Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація