"Схопила і почала тягнути", - журналіст розповів про випадок у Києві із прессекретаркою Зеленського

"Схопила і почала тягнути", - журналіст розповів про випадок у Києві із прессекретаркою Зеленського

Фото: УНІАН

Журналісти один за одним розповідають про неприйнятну поведінку Мендель.

Під час форуму YES 13 вересня в Києві прессекретарка президента України Юлія Мендель відштовхувала журналіста "Радіо Свобода" Крістофера Міллера від Володимира Зеленського, коли той намагався взяти в нього інтерв'ю.

Журналіст підійшов до Зеленського і запитав, чи пам’ятає він його і чи можна поставити запитання. Президент відповів: "Так, будь ласка".

"Я почав запитувати, але встиг сказати лише одне речення, коли Юлія Мендель підійшла до мене з-за спини, чим дуже мене здивувала. Вона схопила мене за праву руку і за спину і почала тягнути мене. Це було дуже неприємно", - розповів Міллер в ефірі "Громадського".

Він наголосив, що це перешкоджання професійній діяльності журналіста, а також додав, що Мендель "абсолютно неправа", коли говорить, що подібна поведінка є нормальною для прессекретарів у США.

"Такого в Америці просто не буває", - наголосив журналіст.

Міллер додав, що Офіс президента часто поводить себе подібним чином з журналістами незалежних медіа, коли ті намагаються поставити запитання, які Офіс розцінює як критичні щодо Зеленського або його команди.

"Я бачив, як добре Офіс ставиться до каналів та ЗМІ, що лояльні до президента, і як геть інакше — до "Радіо Свобода", яке критикує цю владу, як і будь-яку, яка була до неї", - зазначив Міллер.

Нагадаємо, журналіст "Радіо Свобода" Сергій Андрушко хотів поставити Зеленському запитання щодо розслідування програми "Схеми" про главу Офісу президента Андрія Богдана, але Мендель відштовхнула його. Згодом Мендель пояснила, що журналісти не мають порушувати безпеку першої особи, а також повинні "бути цивілізованими".

На тлі цього скандалу інші журналісти почали розповідати історії, які працівники ОП повелися з ними. Зокрема, журналістка видання "Лівий берег" Наталія Шимків розповіла, що в неї також був конфлікт з Мендель — коли зустрічали українських моряків та політв'язнів у аеропорту "Бориспіль", прессекретарка президента штовхнула її, бо Шимків зайшла за червону обмежувальну лінію.

Що відомо про прес-секретаря Зеленського Юлію Мендель

Що відомо про прес-секретаря Зеленського Юлію Мендель

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація