Штайнмайєр пропонує обміркувати поетапне зняття санкцій з РФ

Штайнмайєр пропонує обміркувати поетапне зняття санкцій з РФ

Фото: Reuters

Політик заявив про небажання ставити на коліна Росію.

За наявності прогресу у реалізації Мінських угод слід обміркувати поетапне зняття санкцій з Росії, при цьому ніхто не зацікавлений в тому, щоб поставити Москву "на коліна".

Таку заяву, як повідомляють РИА Новости, зробив у понеділок, 30 травня, глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр. Німеччина, як вважає Штайнмайєр, повинна зробити все для розрядки напруженості у відносинах з Росією і вибудувати з нею діалог, в той же час продовжуючи відстоювати свої позиції. При цьому міністр зазначив, що ніхто не зацікавлений в економічному ослабленні Росії.

"Санкції — це не самоціль, це не засіб, щоб поставити партнера на коліна", — сказав він. Глава МЗС ФРН також висловив думку, що жоден міжнародний конфлікт не може бути вирішене без участі Росії.

"Безпеці в Європі загрожують не тільки конфлікти в Європі. Ірак, Лівія, Сирія — цей список можна продовжувати... Якщо подивитися структуру та учасників конфліктів, напрошується висновок — без Росії не обійтися. І є надія, що з Росією чимало речей будуть кращими", — заявив Штайнмайєр.

Зауважимо, що якщо Київ продемонструє прогрес у проведенні реформ та боротьби з корупцією, Україні буде легше переконати країни Євросоюзу продовжити санкції проти Росії.

Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО, а нині позаштатний радник українського президента Петра Порошенка Андерс Фог Расмуссен.

Нагадаємо, що G7 готові продовжити санкції проти Росії. Лідери "Великої сімки" закликали всі сторони конфлікту в Україні до конкретних кроків щодо припинення вогню у відповідності з Мінськими угодами. При цьому лідери "сімки" підтвердили намір зберегти в дії санкції проти Росії.

Зняття санкцій з Росії можливе в разі виконання нею "Мінських домовленостей"

Зняття санкцій з Росії можливе в разі виконання нею "Мінських домовленостей"

Повʼязані теми:

Наступна публікація