Штайнмайєр не зможе допомогти звільнити Савченко - німецький журналіст

Штайнмайєр не зможе допомогти звільнити Савченко - німецький журналіст

Борис Райтшустер не вірить в дипломатичні здібності Штайнмайера. / Фото: ТСН.ua

Борис Райтшустер не вірить в успішні переговори глави МЗС Німеччини з Росією.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр не буде успішним в переговорах з Росією і не зможе допомогти у звільненні української льотчиці Надії Савченко.

Так вважає німецький журналіст, автор бестселера в Німеччині "Путінократія" Борис Райтшустер.

"Я вважаю, що пан Штайнмайєр представляє величезну небезпеку для переговорів. Що б не сталося, він буде говорити, що серйозно стурбований або що потрібно вести далі переговори. Тому, на жаль, на пана Штайнмайєра сподіватися не можна. Навіть навпаки, ви сподівайтеся, що пані Меркель зможе тримати Штайнмайєра в рамках, тому що вона все розуміє, вона знає, як думає Путін", - сказав Райтшустер в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Нагадаємо, 22 березня російський суд прийняв рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Надію визнали винною за трьома статтями: за "вбивство" присудили 18 років за замах на вбивство мирних громадян – 4 роки і штраф за "незаконний перетин кордону". Таким чином в сукупності Росія хоче, щоб Надія відсиділа 22 роки у в'язниці і заплатила 30 тисяч рублів штрафу.

Президент України Петро Порошенко прокоментував вирок російського суду і заявив про готовність обміняти Савченко на затриманих на Луганщині співробітників ГРУ. Судовий процес у Росії глава держави назвав "ганебним судилищем" і підкреслив, що Україна ніколи не визнає вироку.

Разом з тим адвокат Ілля Новіков повідомив, що Генеральна прокуратура України готує підозра трьом суддям суду міста Донецька Ростовської області.

Розраховувати на успіх Штайнмайєра у переговорах з Росією не варто – німецький журналіст

Розраховувати на успіх Штайнмайєра у переговорах з Росією не варто – німецький журналіст

Повʼязані теми:

Наступна публікація