Символ свободи та спротиву. У центрі Києва розгорнули найбільший у світі кримськотатарський прапор

Хода пройшла центральною вулицею столиці – Хрещатиком.

На день свого національного прапора кримські татари розгорнули в центрі Києва найбільший у світі кримськотатарський стяг.

Численна кримськотатарська спільнота та усі охочі сьогодні пройшли центром Києва. Хрещатиком люди пронесли велетенський прапор – 6 на 39 метрів, зшитий із десятків синіх стягів із жовтим гербом тамга. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Люди вигукували "Крим! Батьківщина! Народ!", а також: "Слава Україні та кримськотатарському народу!". Люди несли і українські прапори.

Коли хода дійшла місця на центральній вулиці столиці, де сьогодні було святкування Дня молоді, зі сцени ведучий привітав кримських татар із Днем прапора. А з динаміків залунала переможна пісня Джамали "1944". Після цього колона із прапором рушила до Майдану Незалежності.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв наголосив, що, особливо після окупації Криму Росією, національний прапор став для кримських татар головним символом свободи та спротиву. І багато людей пов'язують із цим стягом свої надії на звільнення Криму від окупантів та повернення на Батьківщину.

"Нині після другої окупації Криму цей прапор став основним символом свободи, символом спротиву. Причому не лише для кримських татар, а для всіх людей, які живуть на кримській землі, які мріють про визволення від окупантів", – сказав Джемілєв.

Кримські татари святкують День національного прапора

Кримські татари святкують День національного прапора

У Києві розгорнули найбільший у світі кримськотатарський прапор

У Києві розгорнули найбільший у світі кримськотатарський прапор

Повʼязані теми:

Наступна публікація