Сина Джемілєва  відправлять до України – адвокат

Сина Джемілєва відправлять до України – адвокат

Сина Джемілєва  відправлять до України – адвокат

Фото: facebook/Георгій Логвинський

Термін відбування покарання українця добігає кінця. 

Сина нардепа та одного з лідерів кримських татар Мустафи Джемілєва Хайсера, який був засуджений у Росії, мають повернути до України. Про це повідомив адвокат Марк Фейгін.

"Хайсера Джемілєва відпустять до України", - написав адвокат на своїй сторінці у Twitter.  

Раніше інший захисник українця - Микола Полозов, -  зазначив, що не виключає заборони Джемілєву на виїзд із Росії через дію щодо нього трирічного адміністративного нагляду. У такому разі його буде доправлено на територію українського консульства в Росії, і він залишиться там до вирішення всіх проблемних моментів.

Нагадаємо, 10 червня 2014 року Хайсера Джемілєва засудили до п'яти років ув'язнення в колонії загального режиму за ненавмисне вбивство, розкрадання і зберігання зброї. Присяжні визнали Джемілєва винним. 2 вересня Верховний суд РФ пом'якшив вирок на півтора року.

Раніше у РФ визнали визнали українське громадянство Хайсера, котрий виступав проти надання йому російського громадянства, яке автоматично давали мешканцям окупованого Криму.

Згодом, 27 жовтня, Астраханський обласний суд підтвердив відмову в умовно-достроковому звільненні кримчанину Хайсеру Джемілову. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація