Систему е-декларування досі не запустили в штатному режимі

Систему е-декларування досі не запустили в штатному режимі

Фото: УНІАН

Все ще є проблеми з поданням декларацій та поштовим сервісом.

Система електронних декларацій, попри заяви НАЗК, досі не працює в штатному режимі.

Станом на 11 ранку публічний портал єдиного державного реєстру декларацій не містить жодної декларації. Хоча там мали б відображатися принаймні ті декларації, які ввели в систему з 15 по 22 серпня, які відповідно до рішення НАЗК залишаються чинними. Нові декларації мусили також автоматично з'являтися на порталі.

Як повідомляє Європейська правда, спостерігачі інформують про проблеми з поданням декларацій та поштовим сервісом. Окрім того, портал сприймає не всі сертифікати електронного ключа, а через надто коротку сесію не вистачає часу на заповнення форми.

Листи, які мають надходити від системи на електронні адреси користувачів, переважно потрапляють до спаму або взагалі не надходять. Як з'ясували у форумі щодо використання електронних ключів, поштовий сервер НАЗК, встановлений Держспецзв'язком, використовує проблемний сертифікат

Нагадаємо 15 серпня запрацювала система електронного декларування статків чиновників у тестовому режимі. Щоправда, за два дні до її запуску Держслужба спецзв'язку та захисту інформації відмовила розробникам в атестаті. У Держслужбі нарікнули на низький рівень захисту програмного забезпечення системи.

Ввечері 31 серпня ввечері Державна служба спецзв'язку нарешті вручила сертифікат, який гарантує безпеку роботи системи. Як заявили в НАЗК, з 1 вересня система електронного декларування працює повноцінно. 

Електронні декларації мають не дозволити посадовцям безкарно брехати про свої статки. Запуск системи електронного декларування може відкрити українцям безвізовий шлях до Європи, адже це була остання умова надання чергової допомоги від  МВФ та безвізового режиму від ЄС. У Європарламенті питання безвізового режиму Україні вирішуватимуть вже 5-го вересня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація