Скандальний Царьов може взяти участь у виборах до Держдуми РФ - ЗМІ

Скандальний Царьов може взяти участь у виборах до Держдуми РФ - ЗМІ

Фото: УНІАН

Царьов веде переговори із російськими комуністами.

Колишній нардеп від Партії регіонів України так званий "екс-спікер" фейкового парламенту "Новоросії" Олег Царьов, якого кілька разів викликали на допит в СБУ, веде переговори з КПРФ про участь у виборах до Думи РФ.

Про це пише "Газета.Ru" з посиланням на кілька джерел в Компартії і близьких до Кремля.

Видання повідомляє, що консультації ведуться вже кілька місяців, однак схвалення з Кремля ліві поки не отримали — там розглядається сценарій, за яким Царьов повертається в українську політику.

За словами співрозмовника, консультації про участь Царьова у виборах під егідою партії йдуть вже кілька місяців. 

"Ідея народилася в той момент, коли стало зрозуміло, що проект парламенту "Новоросії" заморожений, а до України Царьову повернення немає. Тоді і постало питання про те, що йому робити в російській політиці", — розповідає співрозмовник.

Крім того, Олега Царьова можна було помітити і на жовтневому пленумі ЦК КПРФ, де він досить тривалий час спілкувався з Геннадієм Зюгановим і брав участь в обговоренні поточних питань на рівних з партійними керівниками.

Ще одне джерело в КПРФ каже, що "Царьов в числі тих, хто перебуває "на олівці роздумів". Не менше, але й не більше, на сьогоднішній день".

Ще одне джерело, близьке до адміністрації Путіна, стверджує, що можливість висунення Царьова від Компартії обговорювалася на зустрічі Геннадія Зюганова і Володимира Путіна в кінці грудня. Однак однозначної відповіді лідер КПРФ не отримав: "Йому повідомили, що стосовно Царьова існують і інші плани (у Кремля. – ред.)

За інформацією "Газеты.Ru", влада РФ розглядає можливість повернення Царьова або в новому статусі на Донбас, або його участь в інших проектах, пов'язаних з Україною.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України заявила, що почала процедуру заочного засудження екс-регіонала Царьова. Його підозрюють у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території і державного кордону України, порушення порядку, встановленого Конституцією України дій, направлених на публічні заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу з використанням ЗМІ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація