Скандальний Чаус таємничо зник із переліку на звільнення - адвокат Корбана

Скандальний Чаус таємничо зник із переліку на звільнення - адвокат Корбана

Питання звільнення судді Чауса мало розглядатися ще 17 грудня

Вища рада юстиції чомусь не розглядатиме звільнення судді у справі Корбана.

Суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус, який виніс ухвалу про арешт Геннадія Корбана, дивним чином зник з переліку суддів, питання звільнення яких 14 січня розглядатиме Вища рада юстиції.

Про це повідомила адвокат Геннадія Корбана Оксана Томчук на брифінгу після засідання в Апеляційному суді Києва.

Вона зазначила, що питання звільнення судді Чауса, який виносив незаконні рішення проти учасників Автомайдану, та інших суддів мало розглядатися ще 17 грудня, але тоді засідання не відбулося і розгляд перенесли на 14 січня.

"Завтра розглядатиметься питання звільнення всіх суддів, які не були розглянуті 17 грудня, але Чауса серед них вже нема. У нас питання: чому до нього у Вищої ради юстиції більше немає питань?" – сказала вона.

За словами адвоката, "зникнення" Чауса з переліку кандидатів на звільнення підтверджує позицію захисту Геннадія Корбана про те, що "правильними" рішеннями у справі політика Микола Чаус відпрацьовував можливість і далі носити мантію.

28 грудня 2015 року суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус прийняв рішення про арешт Геннадія Корбана на два місяці. Перед цим політик був примусово доставлений у Київ. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви та підозри, що у Корбана дійсно проблеми зі здоров'ям, адже його обстежили в дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

25 грудня під час засідання лідеру партії стало погано і його госпіталізували в лікарню Інституту Амосова, де провели стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я.

26 грудня Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про доставку Корбана в суд, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і тривав він до майже 14 години 28 грудня.

5 січня 2016 року Геннадій Корбан заявив, що екс-регіонал Олег Царьов, який підтримує терористів на Донбасі, свідчить проти нього в Генпрокуратурі.

Суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус, який виніс ухвалу про арешт Геннадія Корбана, дивним чином зник з ...

Posted by УКРОП Українське об'єднання патріотів on Wednesday, January 13, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація