Скандальний депутат Заманський виїхав до Ізраїлю і не виходить на зв'язок

Скандальний депутат Заманський виїхав до Ізраїлю і не виходить на зв'язок

Скандальний депутат Заманський виїхав до Ізраїлю і не виходить на зв'язок

Із "Опозиційного блоку" політика виключали вже заочно.

Депутата Олександра Заманського виключили з лав "Опозиційного блоку", від якого він був обраний до Соборної райради Дніпра. Сам фігурант скандалу зараз перебуває в Ізраїлі, а події коментує через соціальні мережі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ті, хто обрізав відео, скинув останню частину в інтернет і хоче розвести мене на гроші – хай знають, нічого у вас не вийде! Всім, хто вірить – дякую! А хто не вірить – ну і не треба. Для себе я знаю, хто винен! І моє сумління чисте!", - заявив депутат.

З соцмереж видно, що чоловік тривалий час займається бізнесом, відпочиває у 5-зіркових готелях, катається на дорогих авто та інколи грає у пейнтбол разом з однопартійцями – колишніми регіоналами. Заманський демонструє специфічне почуття гумору: під час розстрілів на Майдані пропонував задешево розмістити там рекламу, а то й купити квартиру.

"Він приходив, але такого не було. Привіталися, посміхалися – і пішов", - кажуть у Соборній райраді. Там про скандал за участю Заманського дізнались з інтернету. Запевняють, що від депутата такого не чекали – з колегами він завжди поводився коректно. Його поведінку обіцяють винести на засідання комісії з депутатської етики.

"Звісно, несподіванка. Особливо у нас. У нас інтелігентний район, я сам депутат трьох скликань – такого у нас не було. І не хотілося б, щоб таке було в майбутньому. Будемо обговорювати, бо це неправильно", - заявив голова Соборної райради Артем Тімарєв.

Депутата "Опоблоку" Олександра Заманського виключили з лав партії

Депутата "Опоблоку" Олександра Заманського виключили з лав партії

Чи посяде Заманський своє крісло знову на наступній сесії – поки невідомо. "Опоблок" вже заявив про те, що виключає депутата з лав своєї партії. Поведінку скандаліста обговорили без нього. Бо, кажуть, депутат не виходить на зв'язок. "Це вчинок хуліганський, тому ми виключили його з партії за неналежну поведінку", - розповіла голова Дніпровської міської організації "Опозиційного блоку" Людмила Селиванова.

Попри позицію партійного керівництва, друзі та однодумці Заманського в соцмережах висловлюють йому підтримку та шкодують, що партія втрачає таких людей. Рішення щодо продовження роботи Заманського у окрузі буде ухвалене пізніше. Поки він виконуватиме свої обов'язки як безпартійний. Процедура відкликання мандата без особистої згоди депутата у законі чітко не виписана.

Напередодні повідомлялося, що у Дніпрі депутат Соборної райради від "Опозиційного блоку" Олександр Заманський та молода жінка познущалися з перехожоїВідео інциденту, яке мешканці будинку зняли з вікна своєї квартири, з'явилося у Мережі ще кілька днів тому. У підписі до відео йдеться, що жінка зробила зауваження двом водіям, які поставили свої машини поперек дороги, бо вона через них не могла пройти з візком з продуктами до свого під'їзду. У відповідь на зауваження чоловік і жінка штовхнули пенсіонерку на землю, а потім знищили її продукти. Сам депутат згодом у соцмережі виклав власну версію того, що відбулося. Він заявив, що ні в чому не винен і сварку не починав.

Тим не менше проти Заманського поліція порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 КК "Хуліганство вчинене групою осіб". Про це заявила спікер Нацполіціі в Дніпропетровській області Анна Старчевська. Налякана постраждала жінка тепер не виходить на вулицю та каже, що їй не потрібні ніякі гроші від кривдників - аби тільки їх покарали згідно закону.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація