Скандальний екс-депутат Колесніченко відмовився приїжджати на допит в СБУ

Скандальний екс-депутат Колесніченко відмовився приїжджати на допит в СБУ

Колесніченко не вважає себе винним о посяганні на територіальну цілісність України. / Фото: censor.net

Політик, який живе в окупованому Криму, зявив, що СБУ — іноземна спецслужба.

Колишній народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко не поїде на допит в Службу безпеки України.

"Я злочинів не скоював. СБУ — це іноземна спецслужба, яка складається з некваліфікованих і некомпетентних людей, які обслуговують не закон, а політичне замовлення", — заявив він в коментарі РИА Новости.

Колесніченко переконує, що не робив нічого протиправного і відкидає звинувачення у посяганні на територіальну цілісність України.

"Я не вбивав, не закликав до терору. Я вимагав цілісності України і закликав до відповіді тих, хто знищував українську державу і людей. І тепер мене намагаються звинуватити? Мені навіть смішно це чути. Це все інсинуації і дурість", — сказав екс-регіонал.

Вадим Колесніченко натомість звинувачує нинішню українську владу у "державному перевороті" і впевнений, що вона має постати перед судом.

Нагадаємо, від скандального екс-політика вимагають з'явитися 17 та 18 вересня 2015 року о 10 ранку у головному слідчому управлінні СБУ.

Колесніченка збираються допитати як підозрюваного за ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч.3 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у листопаді 2014 року Служба безпеки України відкрила кримінальні провадження щодо причетності колишніх народних депутатів від Партії регіонів та КПУ, яких підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України. Серед них був і Вадим Колесніченко. 16 січня 2015 року його оголосили у розшук. Після втечі він живу в окупованому Севастополі.

СБУ викликає на допит одіозного екс-регіонала Вадима Колесніченка

СБУ викликає на допит одіозного екс-регіонала Вадима Колесніченка

Повʼязані теми:

Наступна публікація