Скандальний Іванющенко подав до суду на нардепа від "БПП"

Скандальний Іванющенко подав до суду на нардепа від "БПП"

Юрій Іванющенко / Фото: УНІАН

Він обурився, що Лещенко назвав його "смотрящим" часів Януковича.

Бізнесмен Юрій Іванющенко подав до суду на депутата фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Лещенко.

Про це нардеп заявив на брифінгу в Українському кризовому центрі, передає Українська правда.

"Іванющенко подав до Печерського районного суду Києва на мене, вимагаючи вибачення, спростування за те, що його було названо "смотрящим" за державними підприємствами в часи Януковича, і за те, що він займався організацією "тітушек" на Майдані", – сказав Лещенко.

"Іванющенко навіть замовив експертизу цих слів – Інститут мовознавства імені Потебні підтвердив, що ці слова ображають честь та гідність Іванющенка. Отримавши цей висновок, він пішов у суд і вимагає сатисфакції", – розповів депутат.

"Ця справа за позовом до мене потрапила до судді Ірини Литвинової. І до цієї ж судді потрапив позов Іванющенка до інших людей, які викривають його діяльність. Саме суддя Литвинова якийсь час тому винесла неправосудне рішення про закриття справи Галини Шепелевої, дружини бізнес-партнера Іванющенка Олександра Шепелєва, в офісі якого на Рильському провулку базувався Юра Єнакіївський у часи Януковича", – сказав Лещенко.

Він вважає, що це все ланки одного ланцюга, який свідчить про "реабілітацію Іванющенка".

Розгляд позову бізнесмена до Лещенка у Печерському суді Києва заплановано на 9 червня, уточнив депутат.

"Загалом Іванющенко подав три позови проти трьох депутатів. І два з них дивним чином потрапили до судді Ірини Литвинової", – зазначив він.

Також сьогодні, 7 червня, народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що Інтерпол зняв з міжнародного розшуку близького соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія ІванющенкаДепутат заявив, що українським судом була видана санкція на арешт Іванющенка, що стала підставою для оголошення Інтерполом розшуку. Лещенко переконує, що Іванющенко "знайшов спільників у владі", які допомогли йому.

Водночас, згідно із заявою МВС, Юрія Іванющенка не знімали з розшуку, а в базах Інтерполу змінили його статус на розшук з метою встановлення місця його перебування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація