Скандальний Онищенко прийшов до НАБУ й назвав дії детективів "режимом 37 року"

Скандальний Онищенко прийшов до НАБУ й назвав дії детективів "режимом 37 року"

Олександр Онищенко / Фото: УНІАН

Він хоче, щоб йому передали усі документи, що "доводять його провину".

Народний депутат від депутатської групи "Воля народу" Олександр Онищенко прибув до НАБУ для з'ясування свого статусу.

Про це він сказав у вівторок біля будівлі бюро в Києві, передає Українська правда.

"З боку НАБУ сказано багато слів звинувачення на мою адресу. Але зі мною до цього моменту ніхто не зв'язувався, ніхто мені нічого не передавав", - переконує парламентар.

Він додав, що хоче, щоб йому передали "усі документи, що доводять його провину".

"Друге, щоб дотримувалися презумпції невинуватості й припинили цей піар і ці пустопорожні звинувачення про те, що я керівник якоїсь банди", - сказав він.

"Я так дивлюся, що ми входимо в режим 37-го року, коли арештовують десятками людей, саджають їх до в'язниці", - додав Онищенко.

За його словами вже арештовано його юриста, з яким безпосередньо підписано договір про захист.

"Висувається звинувачення навіть моїй матері", - додав нардеп.

Після того як Онищенко зайшов до будівлі, його не пропустили на прохідній.

У прес-службі НАБУ повідомили, що у Онищенка при собі не було посвідчення народного депутата. Через це охорона не пропустила його.

"До нього спустився детектив, відповідальний за ведення справи. Зараз з'ясовується, як спілкування триватиме далі", - сказали у прес-службі.

Онищенко повідомив детективу, що приніс заяву, в якій вимагає передати йому всі документи, які підтверджують докази його вини.

Як розповіли у НАБУ, детектив попросив, щоб Онищенко зареєстрував свою заяву офіційно. 

Водночас кореспондент ТСН повідомив, що нардепа не пропустили разом із адвокатами.

Нагадаємо, що 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. 

Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Чому справа Олександра Онищенка стала головною детективною історією тижня

Чому справа Олександра Онищенка стала головною детективною історією тижня

Одним з організаторів розкрадання державного газу називають народного депутата Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення.

У результаті обшуків у справі щодо "схем Онищенка" затримали десять із 20-х фігурантів справи. Серед причетних є і посадові особи державного ПАТ "Укргазвидобування".

17 червня слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю звільнення під заставу в розмірі 200 млн грн керівнику підприємства, якого правоохоронці підозрюють у причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

18 червня було заарештовано на два місяці екс-заступника глави правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацубу з правом внесення застави в розмірі 450 млн грн.

Пізніше арештували ще кількох фігурнатів справи - Валерія Посного (сума застави 1 млн грн), Олега Рябошапку (сума застави 1,5 млн грн), Владислава Купріяненка (сума застави 20 млн грн), Лесю Железняк (сума застави 50 млн грн) і Микиту Іванова (сума застави 50 млн грн).

Як діяла "схема Онищенка" через яку підприємства "відмивали" мільярди, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація