Скандальний Онищенко розповів, де він пропадав

Скандальний Онищенко розповів, де він пропадав

Фото: УНІАН

Нардеп переконує, що нікуди не тікав.

Депутат Верховної Ради Олександр Онищенко, який підозрюється у розтраті державного майна, заявив, що він нікуди не тікав. За його словами, він брав участь у змаганнях з кінного спорту.

Про це Онищенко заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я регулярно виїжджаю практично щотижня, я беру участь в команді з кінного спорту в Україні. Зараз йде підготовка до Олімпіади. Практично щотижня ми їздимо по виступам Кубків нації, у нас три тижні поспіль був виступ, де Україна виграла і поставила світовий рекорд, три поспіль Кубка нації ми виграли. Я нікуди не тікав, я весь час беру участь у змаганнях. Я в цьому році завоював ліцензію і маю поїхати на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро", - розповів Онищенко.

Нардеп сказав, що буде оскаржувати подання про зняття депутатської недоторканності

На зауваження ведучого, що вчора картка Онищенка спрацювала в залі ВР, він відповів: "Може бути картка була".

Верховна Рада не розглянула подання на арешт Онищенка

Верховна Рада не розглянула подання на арешт Онищенка

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко направив на розгляд до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка.

У середу протягом дня в Києві тривав обшук приміщень народного депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка. У підсумку слідчі Антикорупційного бюро та антикорупційної прокуратури сформували подання на зняття з політика недоторканності та притягненні його до відповідальності.

Онищенка підозрюють у привласненні державного майна. У справі фігурує сума в 3 млрд гривень. Уже проведено 37 обшуків у Львові, Дніпропетровську та Києві. Вилучено півмільйона доларів. Що саме знайшли в приймальні Онищенка – наразі не повідомляють.

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив про те, що Онищенка звинувачують в організації схем у компанії "Укргазвидобування", якими завдано значних збитків державі. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення

Раніше ЗМІ писали, що керівництво компаній "Цефей" і "Карпатнадраінвест", співвласником якої є депутат з "Волі народу" Олександр Онищенко, може бути причетним до заволодіння держкоштами "Укргазвидобування". 

У НАБУ стверджували, що окремі особи, включно із неназваними нардепами,  використовуючи схему спільної діяльності приватних підприємств з "Укргазвибодуванням" протягом 2014 року реалізовували природний газ через фірми-прокладки за заниженими цінами, в результаті держава недоотримала прибуток - 1 млрд грн.   

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація