Скандальний втікач Курченко заволодів 5,6 млрд грн українських банків - ГПУ

Скандальний втікач Курченко заволодів 5,6 млрд грн українських банків - ГПУ

Фото: sergeykurchenko.com

Слідчі склали повідомлення про підозру олігарху-керівнику злочинного угруповання.

За вчинення злочинів у банківській галузі ГПУ склала повідомлення про підозру олігарху Сергію Курченку.

Про це повідомили в управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України.

"Головним слідчим управлінням спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ГПУ за наслідками проведення повного, всебічного та неупередженого розслідування, з урахуванням здобутих доказів, складено повідомлення про підозру С. Курченку як керівнику злочинної організації, яка протягом 2013 року – початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській галузі", - йдеться у повідомленні.

За даними ГПУ, протягом цього періоду Курченко разом із очолюваним ним організованим злочинним угрупованням заволодів коштами Національного банку України, ПАТ АБ "Укргазбанк", ПАТ "Аграрний фонд", вкладників ПАТ "Брокбізнесбанк" та ПАТ "Реал Банк" на загальну суму 5,6 млрд грн.

Після цього угруповання олігарха легалізувало незаконні доходи із використанням при цьому підприємств з ознаками фіктивності задля прикриття злочинної діяльності.

Наразі підозрюваний Курченко оголошений у міжнародний розшук, за зверненням слідчого, погодженим з прокурором, судом щодо нього обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

До того ж у ГПУ зазначили, що у ході розслідування на майно та інші активи підозрюваних накладено арешт на загальну суму понад 2,8 млрд грн.

Нагадаємо, у травні 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що компанії, які входять в холдинг Сергія Курченка СЄПЕК, за попередні два роки ввезли за фіктивними документами на територію України понад 5 млн тонн нафтопродуктів на суму 36 млрд грн.

Зараз Курченка оголошено в міжнародний розшук, і правоохоронні органи вживають заходів з його затримання. Пізніше Господарський суд Києва через півтора року зняв арешт з грошових коштів та майна компанії СЄПЕК, підконтрольної скандально відомому бізнесмену Сергію Курченку.

Згідно з постановою, компанії "Інтертрансгруп", за ініціативою якої влітку 2014 року суд заарештував усе майно компанії Курченка, у вересні 2015 року було відмовлено в продовженні арешту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація