Скорик назвав репресіями заяву ГПУ про можливе зняття недоторканності

Скорик назвав репресіями заяву ГПУ про можливе зняття недоторканності

Фото: УНІАН

У зв'язку з цим він звернувся до послів іноземних країн з проханням вплинути на українську владу.

Депутат від "Опозиційного блоку" Микола Скорик, щодо якого Генпрокуратура має намір внести подання у Верховну Раду на позбавлення недоторканності, вважає це тиском на опозицію і демократію в Україні.

Про це він заявив під час брифінгу у Верховній Раді, передає "Українська правда".

"Я мушу від політичної партії "Опозиційний блок" звернутися з цієї трибуни до послів країн Європейського Союзу, до послів Сполучених Штатів Америки, до всієї світової спільноти (з проханням) вплинути на українську владу і не дати остаточно знищити в Україні демократію і опозицію, свободу слова", – сказав він.

Заяви генпрокурора Юрія Луценка щодо підозри екс-губернатора Одеської області Скорика і його колишнього заступника Олександра Орлова до організації побиття тітушками активістів Євромайдану 19 лютого 2014 року Скорик назвав "примітивним піар-шоу".

Також він заявив, що у середу і четвер слідчі проводили "абсолютно антизаконні процесуальні дії щодо спроб нічних допитів і обшуків у Орлова". Метою таких дій депутат назвав спроби змусити Орлова свідчити проти нього.

"Замість того щоб проводити допити, пана Орлова запрошують на бесіди, де пропонують дати абсолютно неправдиві свідчення щодо мене особисто як голови Одеської обласної організації партії "Опозиційний блок", – сказав він.

Скорик також поскаржився, що "Луценко очолив тотальну війну проти опозиції".

Нагадаємо, Генпрокуратура наступного тижня планує внести подання у Верховну Раду про зняття недоторканності з депутата від "Опозиційного блоку" Миколи Скорика. Він підозрюється в причетності до заворушень під будівлею Одеської облдержадміністрації 19 лютого 2014 року.

У 2013 році тодішній президент України Віктор Янукович призначив нового голову одеської області. Замість Едуарда Матвійчука, який раніше очолював облдержадміністрацію, призначили Миколу Скорика.

В Одесі 19 лютого 2014 року біля будівлі обладміністрації відбулися сутички через акцію "Досить стріляти" проти застосування міліцією зброї стосовно активістів Євромайдану в Києві. Під час акції на активістів Євромайдану напали озброєні бейсбольними битами антимайданівці.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація