Порошенко готує почесне місце в Конституції для кримських татар

Порошенко готує почесне місце в Конституції для кримських татар

Фото: Сайт президента України

Також повинні гарантуватися права і свободи етнічних українців, росіян та інших етносів півострова Крим.

До Конституції України мають бути внесені зміни для надання права кримським татарам на самовизначення в складі суверенної України. Також повинні повністю гарантуватися права і свободи етнічних українців, росіян та інших етносів півострова Крим.

Про це на урочистому засіданні Верховної Ради з нагодиДня Конституції України заявив президент Петро Порошенко, передає Українська правда.

"Так само як деокупація Донбасу, на порядку денному стоїть і питання повернення Криму. Ще раз наголошую, що ми маємо розпочати процес внесення змін і доповнень до Розділу Х Конституції України, який називається "Автономна Республіка Крим". Це те, про що я говорив під урочистого засідання і буду повторювати. Ці зміни повною мірою витікають з невід'ємного права кримськотатарського народу на самовизначення у складі суверенної та незалежної української держави. Звичайно і зрозуміло, що з повним гарантуванням рівних прав і громадянських свобод для етнічних українців, росіян та інших етносів півострова", - заявив Порошенко.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація