Слідчі ГПУ та міліції прокоментували розшук Клюєва

Слідчі ГПУ та міліції прокоментували розшук Клюєва

Правоохоронці шукають Клюєва

Місцезнаходження політика досі лишається загадкою.

Правоохоронці шукають народного депутата Сергія Клюєва, аби вручити йому повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Політикові закидають шахрайство та розкрадання бюджетних коштів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Минулої середи Рада дозволила притягнути нардепа до кримінальної відповідальності. Наступного дня Клюєв спробував вилетіти до Австрії, однак на заваді цьому стали прикордонники.

Чи була успішною друга спроба, чи політик досі перебуває в Україні – наразі не відомо.

Адвокат підозрюваного Юрій Сухов наполягає, що навіть повістки на допит його підзахисний не отримував.

"З головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ до чергової частини МВС надійшло повідомлення про оголошення у розшук Клюєва Сергія Петровича. Оскільки Служба безпеки отримала від ГПУ доручення проводити ці слідчі дії, то ними, я сподіваюся, вона і займається", - розповів директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

Разом із тим начальник управління Генпрокуратури з розслідування корупційних злочинів Павло Жебрівський заявив, що оголошувати підозрюваного в розшук може тільки слідчий, який розслідує справу. Тобто працівнк головного слідчого управління ГПУ.

"Так виписаний Кримінальний процесуальний кодекс, що ми повинні заздалегідь попередити людину про допит і підготувати підозру. Наскільки я знаю, підозра готова і буде оголошена йому особисто або буде відправлена за адресою його гопроживання. Якщо він втік, не з'явиться, то йому буде направлено підозру. Але провини слідчих, Генпрокуратури в тому, що він не з'явився, немає", - заявив Жебрівський.

Як уже повідомлялося, у ГПУ прокоментували плутанину із розшуком Клюєва.

Обличчя Клюєва з’явилося на сайті МВС

Обличчя Клюєва з’явилося на сайті МВС

Повʼязані теми:

Наступна публікація