"Список Ярошенка": у Росії закликали ввести санкції проти Клінтон

"Список Ярошенка": у Росії закликали ввести санкції проти Клінтон

Фото: Reuters

У своєму запиті десятки депутатів закликали главу російської держави скласти "список Ярошенка".

Група депутатів Держдуми РФ закликали президента Володимира Путіна ввести санкції проти колишнього держсекретаря США Гілларі Клінтон та інших осіб, причетних, на їх думку, до засудження росіянина Костянтина Ярошенка, який відбуває тюремний термін в Сполучених Штатах.

Про це пишуть "Известия".

Автори ініціативи фракції КПРФ, підготували відповідний запит на ім'я Володимира Путіна і глави МЗС РФ Сергія Лаврова, вважають, що спецоперація по затриманню Ярошенко в 2010 році не могла відбуватися без відома й схвалення Гілларі Клінтон, яка очолювала в той час Держдепартамент.

У своєму запиті десятки депутатів закликали главу російської держави скласти "список Ярошенка".

Ярошенко, який відбуває в США 20-річне тюремне ув'язнення за змову з метою контрабанди наркотиків, був засуджений американським судом 7 вересня 2011 року. У США його доставили з Ліберії, де він був заарештований 28 травня 2010-о. Агенти під прикриттям Федерального управління США по боротьбі з розповсюдженням наркотиків нібито викрили злочинні наміри Ярошенка з транспортування великої партії кокаїну. Цей випадок став першим, коли американські спецслужби захопили на території третьої країни російського громадянина і таємно вивезли його в США.

Нагадаємо, що Гілларі Клінтон лідирує в передвиборчій боротьбі за пост президента США від Демократичної партії. Вибори президента пройдуть 8 листопада 2016 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація