Справа Корбана руйнує імідж України в світі - експерт

Справа Корбана руйнує імідж України в світі - експерт

Справа Корбана руйнує імідж України в світі - експерт

Епопею із вивезенням політика із Дніпропетровська слідчі затіяли, щоби перевірити його діагноз / Фото: ТСН

На думку дипломата Богдана Яременка, ця акція не йде на користь державі.

Адвокати лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана заявляють, що епопею із вивезенням політика із Дніпропетровська слідчі затіяли, щоби перевірити його діагноз.  Дніпропетровські медики наполягають, що у нього коронарний синдром. Він потребує діагностики в стаціонарі і лікування. Вочевидь дніпропетровським медикам слідчі генпрокуратури не довіряють. Бюро судово-медичних експертиз дає направлення на перевірку діагнозу до інституту імені Амосова.

Під конвоєм, 12 годин у швидкій, Геннадія Корбана везли на медичну експертизу. У супроводі шести мікроавтобусів з озброєними силовиками,  авто з політиком близько шостої ранку приїздить до столиці. Кортеж кілька годин їздить від інституту Амосова до бюро судово-медичних експертиз, тоді до шпиталю СБУ, потім знов у бюро. Скрізь зачинено, установи починають працювати з 9-ї ранку. Тоді кілька годин чекають слідчого. Корбана у швидкій тримають 12 годин. Слідчий приїздить, але коментувати будь-що відмовляється.

Те, що мало стати звичайним медичним оглядом, перетворилося на показову спецоперацію, що розпочалася вночі, коли слідчі дії заборонені. Корбан не переховувався не ухилявся від слідства, у власній квартирі перебував під домашнім арештом. Дипломат Богдан Яременко, переконаний - це акція залякування, що не йде на користь України.

На його думку, українська влада працює не лише проти українського закону, права, української політичної системи, а це руйнує імідж України в світі.

В інституті Амосова стан Генадія Корбана погіршився. Йому призначили коронарографію, процедуру, яка виявляє ступінь ураження судин. Висновки діагностики з Інституту Амосова направлять до бюро судово-медичних експертиз. На основі цих даних слідчі збираються клопотати про більш суворий запобіжний захід.

Обрання нового запобіжного заходу триває зараз у Дніпровському суді столиці. Термін домашнього арешту Корбана спливає опівночі 31-го грудня.

Раніше повідомлялося, що лікарі Інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова ухвалили рішення про госпіталізацію лідера партії УКРОП Геннадія Корбана.

Геннадія Корбана привезли на медичну експертизу до Києва

Геннадія Корбана привезли на медичну експертизу до Києва

Повʼязані теми:

Наступна публікація