Справа Савченко: суд відмовився долучати до справи перекладені документи

Справа Савченко: суд відмовився долучати до справи перекладені документи

Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

Адвокат замовив переклад документів.

Суд у справі української льотчиці Надії Савченко відмовився долучити до справи документацію навіть після того, як адвокати переклали її російською мовою.

Про це повідомив один з адвокатів Савченко Ілля Новіков в Twitter.

Останньою крапкою на цьому тижні провів над судом експеримент. На тому тижні вони не долучили креслення радіощогли, тому що він українською. Не пошкодував $ 200, замовив переклад на російську всіх 40 сторінок. Сьогодні відмовилися долучати, тому що на ньому немає дати", - написав Новіков у сервісі мікроблогів.

Суд дозволив викликати на допит у справі Савченко слідчого Маньшина

Суд дозволив викликати на допит у справі Савченко слідчого Маньшина

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. 

Слідчий комітет РФ звинувачує Надію Савченко у нібито пособництві вбивству двох і більше осіб і в незаконному перетині державного кордону. 13 липня офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За його словами, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як пособник, а як співвиконавець вбивства.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. За словами самої українки, терористи відвезли її до Луганська, а потім із мішком на голові перевезли до Красного Луча, звідки доправили до російського міста Богучар.

Із 13 грудня 2014 року льотчиці почала голодування, яке тривало 83 дні. За час голодування вона схудла на понад 20 кілограмів. 2 березня 2015 року Порошенко присвоїв льотчиці звання "Герой України". У свої 34 роки Савченко стала народним депутатом України і депутатом ПАРЄ від України.

18 січня 2016 року в суді російського Донецька був допитаний боєць АТО Іван Руснак. За його словами, 17 червня 2014 року сепаратисти підбили БТР українських військових. Після чого бійці зайняли оборону і почали відходити. У цей момент на них вийшла Савченко. У Надії не було з собою рюкзака з біноклем і рацією, а було розвантаження з медпакетами, якими вона надала першу допомогу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація