США можуть розширити "список Магнітського" - Bloomberg

США можуть розширити "список Магнітського" - Bloomberg

Bloomberg дізнався про плани США розширити "список Магнітського" / Фото: Reuters

Конгрес США ухвалив "Закон Магнітського" в грудні 2012 року.

Видання Bloomberg дізналося про плани Держдепартаменту США розширити "список Магнітського".

На початку лютого планується додати в список ще п'ять імен.

Кого саме торкнуться санкції, не повідомляється.

Держсекретар Джон Керрі повинен був оголосити про розширення списку в п'ятницю, 29 січня, однак не зробив цього через додаткові питання, які виникли у нього, тому процедуру довелося перенести.

Конгрес США ухвалив "Закон Магнітського" в грудні 2012 року. Документ був спрямований проти осіб, імовірно причетних до загибелі в СІЗО юриста Сергія Магнітського в 2009 році. У список вносилися ті, до кого застосовувалися персональні обмеження.

Пізніше перелік поповнювався прізвищами людей, яких США підозрюють у порушеннях прав людини. Санкції являють собою заборону на в'їзд в країну і арешт всіх рахунків названої особи в американських банках.

Нині у відкритій частині "списку Магнітського" міститься 34 прізвища. Росія 13 квітня 2013 року оприлюднила відповідний перелік прізвищ, який отримав неофіційну назву "список Гуантанамо".

США і РФ дотримуються паритету — в обох документах рівна кількість осіб, Якщо один із списків стає довшим, то другий також доповнюється.

Нагадаємо, що у Франції поліція в рамках слідства по "справі Магнітського" заморозила кілька мільйонних рахунків.

Арешт рахунків проводиться в рамках перевірки інформації про загиблого російського юриста Сергія Магнітського про відмивання грошей.

Наступна публікація