США вимагають від РФ вивезти зброю з Донбасу

США вимагають від РФ вивезти зброю з Донбасу

Фото: american-life.biz

Бойовики задекларували перед ОБСЄ лише частину цих озброєнь.

Вашингтон звернувся до Росії із закликом негайно вивести важке озброєння з територій Донецької і Луганської областей, контрольованих бойовиками.

Про це заявив представник США при ОБСЄ посол Даніель Байєр під час засідання Постійної Ради ОБСЄ у Відні.

"Наявність важкої зброї в районах, контрольованих сепаратистами, і в безпосередній близькості від лінії зіткнення, означає, що вогонь зі стрілецької зброї може швидко перерости в повномасштабне кровопролиття", - заявив він.

Байєр підкреслив, що бойовики задекларували перед ОБСЄ лише частину цих озброєнь. За його словами, тільки на цьому тижні СММ зазначила, що забороненої зброї в контрольованих бойовиками регіонах в 14 разів більше, ніж було заявлено. І це зважаючи на те, що сепаратисти продовжують відмовляти СММ в безперешкодному та безпечному доступі.

"Ми закликаємо Росію і сепаратистів негайно відвести свою зброю в місця зберігання та райони очікування", - заявив представник США. Він також підкреслив, що "місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей не можуть бути проведені під дулом автомата".

Нагадаємо, що в Берліні в середу відбулася зустріч глав МЗС "нормандської четвірки", на якій основною темою для обговорення стало українське питання. Напередодні зустрічі український міністр закордонних справ у своєму Twitter заявив, що готовий до компромісу, втім це не стосується теми виборів на Донбасі.

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що на зустрічі "нормандської четвірки" учасники досягли прогресу в питаннях безпеки на Донбасі, але загальний її результат, в кращому випадку, неоднозначний.

Повʼязані теми:

Наступна публікація