США є надійним другом України - новий американський посол

Порошенко розраховує на її попередній досвід роботи в Києві у 2001–2005 роках.

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Сполучених Штатів Америки Марі Йованович, Румунії Крістіана-Леона Цуркану, Федеративної Республіки Бразилія Освалдо Біато Жуніора та  Арабської Республіки Єгипет Хоссама Ельдіна М. Алі.

Про це йдеться на сайті глави держави.

Петро Порошенко привітав Марі Йованович із початком діяльності на посаді посла США в Україні, зазначивши, що розраховує на її попередній досвід роботи в Києві у 2001–2005 роках. Глава держави висловив вдячність американській стороні за політичну, фінансову та військово-технічну підтримку в боротьбі України проти російської агресії.

"Розраховуємо на продовження ефективної співпраці", - зазначив президент. Марі Йованович повідомила, що планує зосередити свою роботу на тому, щоб ця підтримка зберігалася і посилювалася в майбутньому.

"За останні два роки Україна зробила значний прогрес. І зараз маємо великі можливості для продовження розпочатих змін. США є надійним другом та підтримує Україну і реформи, які проводяться", - зазначила вона. Окрему увагу політики приділили небезпечному розвитку ситуації на Донбасі та каральним діям Росії в окупованому Криму.

У ході бесіди з послом Румунії Петро Порошенко зазначив, що очікує на візит президента Румунії Клауса Йоханніса до України в 2017 році. Глава української держави висловив сподівання, що Бухарест і надалі сприятиме поглибленню взаємодії України з ЄС і НАТО.

Під час зустрічі з послом Федеративної Республіки Бразилія Глава держави відзначив важливість відновлення регулярного політичного діалогу та ділових контактів між двома країнами на всіх рівнях.

Петро Порошенко та посол Єгипту Хоссам Ельдін М. Алі обговорили важливість активізації політичного діалогу та поглиблення торговельно-економічного співробітництва між двома державами. Петро Порошенко поновив запрошення президентові Єгипту здійснити візит в Україну у зручний для нього час.

Нагадаємо, що в середині липня Сенат США затвердив дипломата Марі Йованович новим послом в Україні.

Йованович вже працювала в Україні – перед Помаранчевою революцією вона була заступником посла. Донедавна вона працювала заступником помічника держсекретаря США з європейських і азіатських справ.

Нинішня заміна є ротацією – як і всі попередники, Джефрі Пайєтт працював в Україні три роки.

Новий посол США в Україні зізналася, що хоче подорожувати країною з собакою

Новий посол США в Україні зізналася, що хоче подорожувати країною з собакою

Повʼязані теми:

Наступна публікація