США зроблять все можливе заради повернення Криму Україні - Держдеп

США зроблять все можливе заради повернення Криму Україні - Держдеп

Фото: Getty Images

РФ грубо порушила міжнародне право.

Речник Держдепу США Джошуа Бейкер заявив, що Штати ніколи не визнають окупацію Криму і будуть робити все можливе для якнайшвидшого повернення півострова під український суверенітет.

"Я хочу нагадати, що президент Обама в телефонній розмові з президентом Путіним сказав, що США не визнають Крим частиною території РФ. Ми не сприймаємо перекроювання кордонів, застосування сили в 21-м столітті, і санкції у зв'язку з окупацією Криму будуть діяти стільки, скільки триватиме ця окупація", - сказав речник Держдепу.

За його словами, РФ грубо порушила міжнародне право в цій ситуації американська сторона підтримує зусилля української влади.

"Ми вважаємо, що незаконне захоплення Криму - це грубе порушення міжнародного права, і ми будемо робити все можливе, щоб РФ повернула Крим Україні, українському народу", - додав він.

Нагадаємо, що 16 березня у другу річницю проведення псевдореферендума про приєднання Криму до Росії на Софійській площі зібралися кілька десятків людей. Учасники тримали в руках різнокольорові паперові фігурки з іменами кримчан, які залишилися на території окупованого півострова і не мають можливість прийти на подібну акцію.

Зазначимо, що офіційний уповноважений Державного департаменту США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд. Вона вважає, що головними викликами безпеці України продовжує залишатися військова агресія Росії на Донбасі та в Криму. Вона підтвердила тезу, що США не скасують "кримські" санкції щодо Кремля, поки півострів не повернеться до складу України. На запитання про малу ефективність санкційної політики, Нуланд пообіцяла подумати над новими можливостями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація