Стало відомо, хто очолить перехідну адміністрацію Трампа до інавгурації

Стало відомо, хто очолить перехідну адміністрацію Трампа до інавгурації

Фото: Reuters

Трамп вважає своїх соратників кваліфікованими лідерами.

Перехідну адміністрацію Білого дому в період до інавгурації обраного на голосуваннях 8 листопада президента США Дональда Трампа очолить обраний віце-президент Майк Пенс. На цій посаді він замінить Кріса Крісті, який формально перебував на ній кілька місяців, - пише CNN.

Крісті тепер виконуватиме обов'язки заступника голови, разом з сенатором Джеффом Сешенсом, генералом у відставці Майком Флінном, колишнім мером Нью-Йорка Руді Джуліані, екс-кандидатом у президенти Беном Карсоном і колишнім спікером Палати представників Ньют Гінгріч. Усі посадовці були у близькому оточенні Трампа під час його виборчої кампанії.

Трамп вважає своїх соратників кваліфікованими лідерами. "Разом ми почнемо виконувати невідкладне завдання відновлення цієї країни – конкретних робочих місць, безпеки та можливостей", - заявив переможець президентських перегонів.

Трамп також оголосив, що до виконавчого комітету, дорадчого органу перехідної команди, увійде 16 членів, у тому числі, його діти, а також деякі головні радники з його кампанії. Серед них були названі голова Національного комітету Республіканської партії Рейнс Прібус і керівник кампанії Стів Беннон, які, очевидно, поборються за право зайняти посаду глави адміністрації нового президента Сполучених Штатів.

Нагадаємо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах президента США. За його кандидатуру проголосувало 47,5% виборців. Виборники віддали достроково за республіканця 290 голосів. Демократка Гілларі Клінтон набрала 47,7% і 232 голоси виборників. Клінтон визнала свою поразку на виборах.

Європа вимагає від Трампа чітко сказати світові, на чиєму він боці

Європа вимагає від Трампа чітко сказати світові, на чиєму він боці

Повʼязані теми:

Наступна публікація