Стало відомо, коли Обама може зняти санкції з РФ

Стало відомо, коли Обама може зняти санкції з РФ

Фото: Reuters

В останні роки між Росією і США були розбіжності.

Держсекретар США Джон Керрі на переговорах в Москві повідомив, що президент Барак Обама готовий зняти санкції з Росії, якщо всі положення Мінських домовленостей щодо України будуть виконані.

"Я повторив обіцянки президента Обами, що санкції будуть зняті, якщо всі пункти Мінських угод будуть виконані, включаючи виведення всіх знарядь і військ і повернення суверенітету українському кордону", — сказав Керрі за підсумками переговорів.

"Ми знаємо, що в останні роки між Росією і США були розбіжності, але предметні дискусії, як та, що відбулася сьогодні, ведуть до кращих результатів. Миттєвим або неминучим, це той шлях, який ми обрали, щоб вирішувати важливі проблеми, з якими зіткнувся світ",- додав він.

"Завжди варто докласти зусиль, щоб спробувати і прийти до прогресу", — зазначив Керрі.

Раніше верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могерини заявила, що Євросоюз продовжить реалізацію політики невизнання Криму в складі Росії. ЄС закликав держави-члени ООН розглянути можливість прийняття обмежувальних заходів, пославшись на відповідну резолюцію.

ООН прийняла резолюцію, яка засуджує приєднання Криму до Росії, 27 березня 2014 року. У документі визнана територіальна цілісність України, а також йдеться про незаконність референдуму в Криму, проведеного перед приєднанням.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін запевнив сербського президента Томіслава Ніколіча, що Москва і далі продовжить підтримувати вимоги Белграда в Косово. Косово проголосило незалежність від Сербії в 2008 році і в даний час визнається незалежною державою від 110 країн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація