Стало відомо, коли Тереза Мей стане новим прем'єр-міністром Британії

Стало відомо, коли Тереза Мей стане новим прем'єр-міністром Британії

Фото: Reuters

Мей користується підтримкою понад 60 відсотків парламентаріїв-консерваторів.

Новим прем'єр-міністром Сполученого Королівства стане глава МВС Тереза Мей. Це стало очевидним після того, як з гонки за пост лідера консерваторів вийшла її єдиний суперник — Андреа Ледсом, - повідомляє The Independent.

Мей хоче уникнути дев'ятитижневої передвиборчої кампанії, яка нині не відповідає інтересам Британії. Мей користується підтримкою понад 60 відсотків парламентаріїв-консерваторів і зможе сформувати уряд.

Тепер для вступу Мей на посаду необхідно її офіційне затвердження королевою. Єлизавета II перебуває зараз у Шотландії, але вже 12 липня повернеться до Лондона. Передача повноважень від Кемерона до Мей пройде, як очікується, у другій половині дня в середу, 13 липня. Після цього Мей належить вирішити: чи залишиться вона прем'єр-міністром як спадкоємиця Кемерона або оголосить внутрішньопартійні вибори, щоб утвердити своє лідерство.

Глава британського кабінету міністрів Девід Кемерон підтвердив, що Мей стане новим прем'єр-міністром в середу.

The Independent нагадує, що в жовтні 2007 року Мей, тоді тіньовий лідер Палати громад, піддала жорсткій критиці Гордона Брауна, який аналогічним чином отримав повноваження від Тоні Блера.

Нинішній глава британського кабінету міністрів Девід Кемерон оголосив про свою відставку 24 червня, на наступний день після оголошення результатів референдуму про членство країни в Європейському союзі.

Одразу після оголошення Кемерона про відставку про бажання поборотися за партійне лідерство заявив ряд його соратників по партії, включаючи главу Мін'юсту країни Майкла Гоува. Чимало припускало, що виставить свою кандидатуру і популярний мер Лондона Борис Джонсон. Однак у підсумку з усіх претендентів залишилися тільки Мей і Ледсом.

Додамо, що згідно з процедурою після референдуму Британія має офіційно оголосити Брюсселю про свій намір вийти з Євросоюзу, і країни-члени закликали Сполучене Королівство не затягувати цей процес.

Нагадаємо, 23 червня Великобританія на референдумі підтримала Brexit - вихід держави з Євросоюзу. При явці в 72% населення - найбільш високої з початку 1990-х років - лише 48% проголосували за те, щоб велика Британія залишилася в ЄС. Соціологічні дані свідчать, що сторона референдуму, яка програла, це молоді освічені британці, які виступали за збереження країни в Євросоюзі.

brexit

Головний поліцейський Британії стала єдиним претендентом на крісло глави уряду

Головний поліцейський Британії стала єдиним претендентом на крісло глави уряду

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація