Стало відомо, яких кандидатів в уряд Гройсмана обговорюють в БПП

Стало відомо, яких кандидатів в уряд Гройсмана обговорюють в БПП

Фото: УНІАН

За Аваковим і Петренком хочуть зберегти їхні посади.

На засіданні фракції "Блок Петра Порошенка" у понеділок, 28 березня, лідер фракції Юрій Луценко назвав імовірних кандидатів в уряд Володимира Гройсмана.

Про це повідомляють джерела "Української правди".

Так, першим віце-прем'єром-міністром економіки може стати голова Адміністрації президента Борис Ложкін або Віталій Ковальчук.

Міністерство інфраструктури може очолити Володимир Кістіон, Міністерство АПК — Тарас Кутовий, Міністерство культури — Євген Нищук.

Один співрозмовник видання називає кандидатом на главу Міносвіти Совсун, водночас два інших джерела повідомили, що на це місце претендує Лілія Гриневич.

Кандидати на крісло голови Мінекології поки не озвучуються.

Геннадій Зубко має залишитися на посаді віце-прем'єра, а Павло Розенко - стати віце-прем'єром з гуманітарних питань. Крісла голови МВС та Мін'юсту планують залишити за Арсеном Аваковим та Павлом Петренком.

Раніше 12-й позачерговий з'їзд партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" рекомендував фракції "БПП" підтримати кандидатуру чинного спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України.

Як відомо, деякі представники БПП заявили, що кандидатуру Гройсмана на засіданні фракції не погоджували.

В останні тижні йдуть активні переговори щодо нового поділу влади і призначення на ключові посади. Сильно хитається крісло під прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народних обранці.

Міністр фінансів Наталія Яресько також висунула свою кандидатуру на посаду глави Кабміну. Вона заявила, що має намір зібрати уряд технократів.

В АП вирішують долю коаліції, уряду та Генпрокурора

В АП вирішують долю коаліції, уряду та Генпрокурора

Повʼязані теми:

Наступна публікація