Ставицький спростував інформацію про своє "затримання"

Ставицький спростував інформацію про своє "затримання"

Ставицький спростував інформацію про своє "затримання"

Едуард Ставицький / Фото: 112 Україна

Екс-міністр не збирався виїжджати до Росії.

Екс-міністр енергетики України Едуард Ставицький заявив, що є чіткі ознаки того, що авторами "фейкової" новини про його затримання є ті ж самі представники Генпрокуратури України, які шантажували його та вимагали мільйони доларів за припинення переслідування. На думку Ставицького, ці люди ганьблять органи прокуратури і повинні піти у відставку.

Так Едуард Ставицький відреагував на новину про своє ніби-то затримання правоохоронними органами в аеропорту Ізраїлю.

"Зараз я знаходжуся вдома, нікуди я не виїзджав з Ізраїлю і ніхто мене не затримував. Пов'язую це візитом представників Генпрокуратури до Ізраїлю та їх намаганням вибити з мене мільйони доларів за закриття провадження. Розповсюджена у ЗМІ інформація є фейком", - заявив екс-міністр енергетики.

"Я переконливо прошу представників Генпрокуратури утриматися від розповсюдження неправдивої інформації. Розумію, що наразі Генпрокуратура працює без керівника, але представникам ГПУ потрібно почати виконувати свої обов'язки, а не займатися шантажем з метою вимагання з мене коштів. Це відверте політичне переслідування з антисемітськими нахилами з боку Генпрокуратури.

Це пов'язано з шаленим тиском на Солом'янський суд міста Києва, в якому сьогодні розглядалося питання про закриття справи проти мене. Мене намагаються звинувачувати без рішення суду, а тепер вони тиснуть на суд, щоб суд прийняв позицію, що ніби-то я в чомусь винен. Метою цією кампанії є рекет - з мене намагаються вибити кошти, заволодіти законно отриманим та задекларованим майном, вибити з мене покази проти колишнього керівництва країна. Я виграв усі суди, в т.ч. й у Євросоюзі, і довів правосуддю, що завжди діяв виключно в рамках закону. Я готовий довести, що правда на моєму боці, у будь-якому суді в будь-якій країні світу. Спроба поновити кримінальне переслідування мене є несумісною з принципами розбудови правової держави, так само і фейки про моє затримання є несумісними зі здоровим глуздом та чесним прокурорським званням", - зазначив Ставицький.

Повʼязані теми:

Наступна публікація