Столичний суд випустив під домашній арешт екс-депутата ВР Криму, якого підозрюють у держзраді

Столичний суд випустив під домашній арешт екс-депутата ВР Криму, якого підозрюють у держзраді

Столичний суд випустив під домашній арешт екс-депутата ВР Криму, якого підозрюють у держзраді

Ганиш на засіданні суду заявив про своє погане самопочуття / Фото: Twitter.com/ivaputilov

Колишній депутат переконує, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення "референдуму".

Дніпровський районний суд у місті Києві 14 січня звільнив із СІЗО кримського екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша, який перебував у слідчому ізоляторі в Києві як підозрюваний у державній зраді, і відправив його під домашній арешт.

Про це пише Крим.Реалії, судді близько двох годин вирішували, чи відпускати на свободу кримського екс-депутата.

Сам Василь Ганиш на засіданні суду заявив про своє погане самопочуття.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення "референдуму" щодо статусу Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політика звинувачують у тому, що він 11 квітня 2014 року голосував за прийняття російської конституції Криму на засіданні Держради Криму.

Екс-депутат заявляє, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення "референдуму". На його думку, звинувачення у державній зраді є необґрунтованими.

Нагадаємо, що у квітні 2015 року Ганиша затримали на пропускному пункті Каланчак на Херсонщині. Колишній депутат Верховної Ради АРК і заступник мера Феодосії був оголошений у розшук. 

Пізніше Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід  для колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, якого підозрюють у державній зраді. Тоді суд вирішив заарештувати екс-депутата на 60 діб - до 25 червня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація