Столтенберг очікує переломних рішень на саміті НАТО

Столтенберг очікує переломних рішень на саміті НАТО

Фото: Reuters

Союзники вже підтвердили свій намір зміцнювати східний фланг альянсу.

На саміті НАТО у Варшаві будуть прийняті переломні рішення у питанні присутності сил Північноатлантичного альянсу в Східній Європі.

Таку заяву зробив генеральний секретар організації Йенс Столтенберг. За його словами, на саміті визначаться ключові позиції про те, як адаптуватися до нової ситуації у сфері безпеки, у тому числі, зважаючи на дії Росії.

Генсек зазначив, що деякі союзники, зокрема, США, Великобританія і Німеччина, вже підтвердили свій намір зміцнювати східний фланг альянсу.

"Є ще багато деталей, які необхідно уточнити і доопрацювати. Ми обговоримо їх з експертами і приймемо остаточне рішення на саміті НАТО", — сказав Столтенберг.

Він знову підкреслив, що ця співпраця носить суто оборонний характер, воно не спрямована проти будь-якої держави.

Нагадаємо, що у НАТО не бачать необхідності в постачаннях летального озброєння Україні. Про це заявив Голова військового комітету НАТО Петро Павло. За словами Павела, НАТО повинно здійснювати підтримку української сторони, але не сприяти розпалювання конфлікту. Крім того, НАТО проводить тренування українських військовослужбовців, постачає обладнання нелетальної дії і здійснює заходи, котрі здатні збільшити оборонні можливості Збройних сил України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація