Стримування та діалог: у НАТО визначилися із співпрацею із РФ

Стримування та діалог: у НАТО визначилися із співпрацею із РФ

Фото: volcanotimes.com

Підхід НАТО до Росії був погоджений усіма членами Північноатлантичного альянсу на цьогорічному саміті у Варшаві. 

Для НАТО політика надійного стримування агресивної поведінки Росії та одночасного залучення Москви до діалогу є найбільш ефективною.

Про це заявив глава Військового комітету НАТО генерал Петр Павел, - інформує радіо СВС.

"Протягом останнього десятиліття Росія значно збільшила свою військову потугу. Однак, підрозділи НАТО, дислоковані у сусідніх із РФ країнах, мають довести безуспішність такої політики", - сказав Павел. Утім, він визнав, що занепокоєння Балтійських держав стосовно можливого російського вторгнення є виправданими.

"Їх занепокоєння виправдані. Вони живуть близько до Росії. Вони щоденно мають справу із ефектом постійних інформаційних та пропагандистських кампаній", - зазначив генерал.

Підхід НАТО до Росії у форматі "стримування та діалог" був погоджений усіма членами Північноатлантичного альянсу на цьогорічному саміті у Варшаві.

Нагадаємо, що у вівторок, 15 листопада, чиновники у сфері оборони Європи і НАТО застерегли обраного президента Дональда Трампа від поліпшення відносин з президентом Росії Володимиром Путіним. Вони заявили, що вітають діалог, але Сполучені Штати не повинні відмовлятися від своїх союзників через прагнення поліпшити відносини з Москвою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація