Суд дав ГПУ дозвіл на затримання екс-міністра оборони Єжеля

Суд дав ГПУ дозвіл на затримання екс-міністра оборони Єжеля

Фото: УНІАН

Колишнього урядовця оголосили у розшук. 

Печерський суд надав Генпрокуратурі дозвіл на спеціальне досудове розслідування у справ проти колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Колишнього очільника оборонного відомства підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму близько 43 мільйонів гривень.

"Єжель обґрунтовано підозрюється у тому, що зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб упродовж 2011 - 2012 років видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні у наданні послуги з харчування особового складу Збройних Сил України)", - йдеться у тексті повідомлення.

Наразі Єжеля оголошено у державний розшук та вжито заходів щодо його оголошення у міжнародний розшук.

Окрім цього, суд дав дозвіл на затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Частина. 2 ст. 364 КК України, яку закидають екс-міністру,  передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади.

Нагадаємо, наприкінці лютого Єжель заявив, що готовий співпрацювати зі слідством та свідчити з приводу кримінального провадження за фактом розкрадання 42 мільйонів гривень.

Михайло Єжель посідав пост глави українського Міноборони з березня 2010 року до лютого 2012 року. У квітні 2013 року колишній президент Віктор Янукович призначив його послом України в Білорусі. Після зміни влади в Києві генеральна прокуратура запідозрила Єжеля в розтраті держкоштів на суму 46,7 млн гривень. В кінці квітня 2015 року посол в Білорусі Михайло Єжель був відкликаний, а в травні президент країни Петро Порошенко звільнив його з посади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація